SVt Väst

 • Spelberoende: Judith var mamma dagtid och ”speltorsk” om nätterna
  2019-05-27 kl. 06:00

  Bara hon kunde vinna de där pengarna så skulle alla problem lösa sig. Så tänkte Judith Horvath när hon gick ”all in” för spelandet – och fastnade till slut i ett missbruk som varade i 40 år. – Jag levde ett dubbelliv med man, barn och heltidsjobb, och sedan spelade jag om nätterna, säger hon.

 • Kraftig ökning av spelberoende bland kvinnor – så rustar Borås
  2019-05-27 kl. 06:00

  Allt fler kvinnor i Sverige drabbas av spelmissbruk, enligt en färsk rapport från Folkhälsomyndigheten. I Borås har man tvingats starta en ny grupp för samtal, och har utbildat personal för att klara av trycket. – Det är väldigt oroande, inte minst för att de är så unga, säger IFO-chefen Vanja Myrén.

 • Så här var läget på två av valvakorna i Göteborg
  2019-05-27 kl. 01:03

  I dag var det dags för svenska folket att utse de partier och personer som ska representera Sverige i EU-parlamentet de kommande fem åren. SVT Nyheter Väst besökt två partiers valvakor som hölls i Göteborg under söndagskvällen, socialdemokraternas och moderaternas.

 • Nyheter från dagen: 26 maj
  2019-05-26 kl. 20:26

  Detta har hänt i Västra Götaland under EU-valdagen 26 maj.

 • Tekniska problem för lokala sändningar
  2019-05-26 kl. 19:55

  Vi beklagar att du fick se Skåne istället för dina Lokala nyheter 19.55.

 • Så var val-temperaturen i Surte
  2019-05-26 kl. 18:23

  Inför EU-valet i år har de viktiga frågorna varit miljö och migration. SVT Nyheter Väst var i Surte under valdagen för att kolla med surteborna vilka de viktigaste frågorna har varit inför EU-valet.

 • Kocken Johan ger fyra udda tips på naturens läckerheter
  2019-05-26 kl. 18:05

  I maj månad växer det så det knakar i naturen. Kocken Johan tipsar om några ätliga växter under en promenad i Landvetter.

 • Totalstopp efter flerbilskrock
  2019-05-26 kl. 17:21

  En trafikolycka med tre personbilar inträffade i närheten av Bjurslätts torg i Göteborg under söndagseftermiddagen. Enligt Trafikverket är vägen avstängd i båda riktningarna.

 • Vallokal i Ljungskile utrymdes – misstänkt farligt föremål troligen ofarligt
  2019-05-26 kl. 13:42

  En vallokal i Ljungskile fick idag utrymmas efter att valarbetare hittat ett misstänkt farligt föremål utomhus i närheten av lokalen. Det nationella bombskyddet kallades till platsen och kunde konstatera att det troligen inte rörde sig om något farligt föremål efter att ha skjutit på föremålet. En teknisk undersökning vidtar nu.

 • Skottskadad man förd till sjukhus
  2019-05-26 kl. 11:01

  En man ska ha förts till sjukhus efter att han hittats med skottskador i en bostad vid Skälltorp på Hisingen. En kvinna hämtades till förhör av polisen men är i nuläget inte misstänkt för brott.

 • Bostadsbristen gör att vi flyttar ihop – men inte isär
  2019-05-26 kl. 09:55

  Svårigheten att hitta bostäder gör att människor tar beslut de annars inte hade tagit, visar en ny undersökning. Det är framför allt unga människor som ofta hamnar i situationer där de i ett tidigt skede flyttar ihop med en ny partner, men samtidigt väljer att inte separera i ett dåligt förhållande på grund av bostadsbristen.

 • Framtida hamnbad i Göteborg måste stänga vid regn
  2019-05-26 kl. 07:00

  Ett eventuellt hamnbad i Sannegårdshamnen i centrala Göteborg skulle behöva hålla stängt ett till två dygn efter att det regnat. – På grund av dagvattenutsläpp så försämras badkvalitén, säger Helén Galfi på Kretslopp och vatten. Ett system för att mäta nivåerna och varna badgäster skulle behövas.

 • Nyheter från dagen: 25 maj
  2019-05-25 kl. 19:56

  Detta har hänt i Västra Götaland under lördagen 25 maj.

 • 45:e upplagan av Hammarkullekarnevalen
  2019-05-25 kl. 17:04

  Fräcka dansare, friterade bananer och fint väder. Förutsättningar kunde inte varit bättre när Hammarkullekarnevalen firade 45 år, en tradition som pågått varje år sen 1974.

 • Två lastbilar grus räddar Hammarkullekarnevalen
  2019-05-25 kl. 07:00

  Helgens karneval i Hammarkullen kräver stora förberedelser. Bland annat har teamet fått beställa två lastbilar med grus från Göteborgs stad eftersom de fruktar regn. – Det är hål i marken vi måste fylla, säger Tony Parath general för karnevalen.

 • Spökgarn blir 3D-printad konst
  2019-05-24 kl. 21:09

  Kan det finnas en framtid helt utan skräp, där allt istället är resurser? Den frågan ställer Bohusläns museum i sin nya utställning RE:USE, där flera av föremålen är 3D-printade av återvunnet material.

 • Klimatdemonstration i Göteborg
  2019-05-24 kl. 21:08

  Under fredagen samlades ett hundratal människor på Gustaf Adolfs torg för att demonstrera för klimatet. – Det är viktigt att vara här, säger 16-åriga Johanna S Olsson.

 • Nyheter från dagen: 24 maj
  2019-05-24 kl. 20:21

  Detta har hänt i Västra Götaland under fredagen den 24 maj.

 • Här är några som SVT träffade i Vårgårda
  2019-05-24 kl. 19:44

  SVT besökte under fredagen Vårgårda. Trots regnet som initialt låg över staden var det många nyfikna vårgårdabor som bland annat fick testa på att vara reporter, ställa frågor och träffa bolibompadraken.

 • Äldre kvinna rånad i park – slogs blodig med glasflaska
  2019-05-24 kl. 17:50

  På fredagseftermiddagen utsattes en kvinna för ett brutalt rån i Gubberoparken vid Olskroken i Göteborg. Rånaren togs fast av förbipasserande vittnen och kvinnan fördes till sjukhus med ambulans.


Så arbetar vi på SVT Nyheter
SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer