SVt Väst

 • Trots ökat klotter – graffitiväggen blir kvar
  2019-08-23 kl. 15:25

  Den öppna väggen i Borås har varit omdiskuterad. Nu har politikerna beslutat att väggen ska blir kvar och byggas ut – trots att det olagliga klottret i staden ökat. – Jag tycker att det har varit väldigt positivt med den här väggen. Det är synd att inte alla sett det, säger Ida Legnemark (V).

 • Beskedet: Det blir en tredje Håkankonsert
  2019-08-23 kl. 14:00

  Trycket på biljetter var så hårt att det nu även blir en tredje konsert med Håkan Hellström. Det meddelar konsertarrangören FKP Scorpio. Konserten blir den 28 augusti.

 • Jeanette köade i timmar för Håkan-biljetter
  2019-08-23 kl. 13:58

  Två konserter sålde slut på några minuter – det råder minst sagt Håkan Hellström-hysteri i Göteborg. En av många som köade utanför Scandinaviums biljettförsäljning på fredagmorgonen var Jeanette Fernandes.

 • Naturskyddsföreningen: Hoppas regeringen stoppar utbyggnad
  2019-08-23 kl. 12:04

  Naturskyddsföreningen fick som de önskade – att Preems utbyggnad skulle bli en regeringsfråga. Nu hoppas de att bygget inte blir av. – Både samhällets och industrins insatser behövs för att minska, inte öka, de svenska utsläppen av koldioxid, skriver Johanna Sandahl, ordförande för Naturskyddsföreningen i ett pressmeddelade.

 • Hellström-fans rasar mot biljettkaos
  2019-08-23 kl. 11:35

  Intresset är stort inför Håkan Hellströms två konserter på Ullevi nästa sommar – så stort att biljettföretaget Ticketmasters hemsida verkar ha svårt att palla trycket.

 • Preemraff under lupp – regeringen utreder utbyggnaden
  2019-08-23 kl. 11:10

  På en pressträff på fredagen förklarade klimat- och miljöministern varför regeringen beslutat sig för att pröva om Preems planerade utbyggnad kan tillåtas eller ej. – Vi har ett ansvar att leva upp till klimatlagen, säger Isabella Lövin (MP).

 • Polisen: Explosion i Bergsjön kan ha koppling till narkotikabeslag
  2019-08-23 kl. 10:43

  På torsdagskvällen larmades polis och räddningstjänst om en explosion i Bergsjön vid Gärdsås torg. Av polisens inledande utredningsåtgärder tror man nu att explosionen kan vara en motreaktion på ett narkotikabeslag tidigare samma dag.

 • Enormt tryck på Håkan Hellströmbiljetter – ger extrakonsert
  2019-08-23 kl. 10:09

  Första konserten sålde slut på bara några minuter. Nu släpper man fler biljetter – och arrangerar en till konsert.

 • Regeringen prövar Preems utbyggnad
  2019-08-23 kl. 08:11

  Under fredagsmorgonen meddelade regeringen att den ska pröva om Preems planerade utbyggnad i Lysekil ska godkännas eller inte. Utbyggnaden, som fick tillstånd i november förra året, skulle innebära kraftigt ökade utsläpp av koldioxid. I dag klockan 11.30 håller miljöminister Isabella Lövin (Mp) presskonferens om prövningen.

 • Krock mellan personbil och lastbil – två personer till sjukhus
  2019-08-23 kl. 07:37

  En bil och en lastbil har krockat på väg 47 i Vara. – En person ska vara fastklämd i vardera fordon, säger Dennis Brännehed, styrkeledare räddningstjänsten Västra Skaraborg. Räddningstjänsten åkte dit med flera enheter.

 • Man nekades psykvård före brutal överfallsvåldtäkt – sjukhus utreds för tjänstefel
  2019-08-23 kl. 07:27

  En flicka i tonårsåldern utsattes för en grov våldtäkt i Marks kommun tidigare i år. Den misstänkte mannen sökte akut psykvård på Södra Älvsborgs sjukhus bara timmar innan överfallet, men nekades vård. Nu utreds sjukhuset för misstänkt tjänstefel, rapporterar P4 Sjuhärad.

 • Många Göteborgsförslag läggs – men få blir verklighet
  2019-08-23 kl. 06:00

  De senaste två åren har över 600 förslag på saker som saknas eller kan förbättras i Göteborgs kommun lagts från allmänheten i så kallade Göteborgsförslag. Men än så länge är det endast runt 20 förslag som helt eller delvis blivit verklighet. – Det inte så dåligt, säger Stefan Lydén, Demokratiutvecklare i Göteborgs Stad.

 • Så fungerar Göteborgsförslaget
  2019-08-23 kl. 06:00

  Har du ett förslag på något som saknas eller kan förbättras i Göteborgs kommun? I så fall kan du välja att lägga ett Göteborgsförslag. I klippet förklarar SVT:s reporter hur Göteborgsförslaget fungerar.

 • Ungdomarnas förslag om en cykelpark på Styrsö blev verklighet
  2019-08-23 kl. 06:00

  Några ungdomar på Styrsö ville ha en ny aktivitetsyta där alla, oavsett ålder, kunde mötas. De önskade bland annat en cykelpark och den blev verklighet genom att de lade ett Göteborgsförslag. – Det är jätteroligt att just vårt Göteborgsförslag har gått igenom, säger Viktor Törnkvist, fritidsledare på Styrsö.

 • Så här tycker göteborgare om tjuvåkning
  2019-08-22 kl. 21:32

  Reaktionerna på vår rapportering om tjuvåkning inom kollektivtrafiken i Göteborg har varit många. Enligt Västtrafik så tjuvåker var tionde resenär. I går fick våra läsare komma med sina synpunkter i en chatt och det här är några av reaktionerna.

 • Larm om explosion i Göteborg
  2019-08-22 kl. 20:48

  Ett larm om en explosion i Bergsjön i Göteborg kom in till SOS-alarm vid 20.30-tiden på torsdagskvällen.

 • Nyheter från dagen: 22 augusti
  2019-08-22 kl. 20:16

  Detta har hänt i Västra Götaland under torsdagen den 22 augusti.

 • Båtbrand utanför Näset i Göteborg
  2019-08-22 kl. 19:58

  En 28-fots fritidsbåt började brinna på torsdagskvällen söder om Stora Sjöholmen utanför Näset. Ingen person är skadad uppger räddningstjänsten Göteborg.

 • Beslutet: Psykiatrin blir kvar i Mark
  2019-08-22 kl. 18:29

  Planerna på att lägga ned vuxenpsykiatrin i Mark stoppas. Beslutet togs efter ett förslag från oppositionen. – Vi kan inte acceptera en nedläggning av den här viktiga verksamheten, säger Claes Redberg, (S) vice ordförande i SÄS styrelse.

 • SVT erfar: Stena-fartyget kan släppas ”inom dagar”
  2019-08-22 kl. 18:03

  Svenska UD har fått mycket starka signaler om att det svenskägda fartyget Stena Impero snart kommer att släppas av Iran, erfar SVT. Frisläppandet förväntas ske inom några dagar uppger en källa med insyn i samtalen som skett mellan utrikesminister Margot Wallström, och Irans motsvarighet Javad Zarif


Så arbetar vi på SVT Nyheter
SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer