SVt Väst

 • Fackets larm om Sahlgrenska: ”Grät efter arbetspassen”
  2019-03-21 kl. 21:07

  Personalen på Sahlgrenskas akut går på knäna. Det menar flera fackförbund och skickade nyligen en anmälan till Arbetsmiljöverket. – Vissa grät efter arbetspassen, säger Nicklas Martinsson från Vårdförbundet.

 • Nyheter från dagen: 21 mars
  2019-03-21 kl. 20:21

  Detta har hänt i Västra Götaland under torsdagen den 21 mars.

 • Ingen sprängladdning hittad i brinnande bil
  2019-03-21 kl. 19:59

  Polisen har varken hittat någon sprängladdning eller spår av sprängladdning efter den tekniska undersökningen av den bil som brann i Västra Frölunda under tisdagskvällen.

 • Knivbråk i Trollhättan – man skadad
  2019-03-21 kl. 19:41

  På torsdagseftermiddagen larmades polisen till ett lägenhetsbråk i Trollhättan. Enligt inringaren fanns tre personer i lägenheten varav en skulle vara knivskadad. När polisen kommer dit hittar de en ensam svårt skadad man.

 • Tog kisspaus – morddömd man rymde
  2019-03-21 kl. 18:50

  Kriminalvårdaren beordrade en kisspaus under fångtransporten. Då rymde den morddömde mannen. Nu åtalas fångvaktaren.

 • Hedniska ärtor – testa receptet
  2019-03-21 kl. 18:38

  Hedniska ärtor. En söt efterrätt från mitten av 1300-talet, blev Liselott Öhrlings favoriter under veckan med medeltidskost. – Jag ska faktiskt baka dessa till min dotters sex års kalas, berättar hon.

 • Så åt man under medeltiden
  2019-03-21 kl. 18:38

  Rovor och betor var en basvara. Potatis fanns inte. Hur skiljer sig egentligen medeltidskost från det vi äter idag?

 • Levde på medeltidsmat under en vecka: ”Mådde dåligt”
  2019-03-21 kl. 18:38

  Bäver, torkad fisk och hirs stod på menyn när Marie och Liselotte bestämde sig för att under en veckas tid äta enbart medeltidsmat. – Bävern var värst, beskt och surt i en förfärlig kombination, säger museipedagog Marie Schmidt.

 • Balderkliniken i Åmål säljs
  2019-03-21 kl. 17:56

  Vårdcentralen i Åmål kommer från och med april att drivas av en ny privat vårdgivare. Norra hälso- och sjukvårdsnämnden godkände under torsdagen försäljningen.

 • Mannen som filmade yxmordet på Magnus Natschki vill bli friad
  2019-03-21 kl. 17:00

  I förra veckan skärpte hovrätten straffet för den då 19-årige man som filmade yxmordet på Magnus Natschki. Men nu vänder han sig till högsta instans. ”Vi kommer med stor sannolikhet överklaga”, skriver mannens advokat till Veckans brott.

 • Sömnforskaren vittnade om busschaufförens trötthetsnivå
  2019-03-21 kl. 14:52

  En sömnforskare har hörts som vittne i rättegången mot den chaufför som körde bussen som åkte av vägen och välte söder om Sveg 2017. Forskaren menar att det är extremt ovanligt att man inte är trött om man kör buss under samma förutsättningar som den åtalade busschauffören gjorde.

 • Bombhot mot skola i Göteborg
  2019-03-21 kl. 14:34

  En person har gripits efter att ha riktat hot mot en skola i Göteborg, enligt polisen. En elev ska ha uppgett att han haft ett farligt föremål eller en bomb i skolan. Nationella bombskyddet är informerat.

 • Frontalkrock nära Bäckefors – litet barn till sjukhus
  2019-03-21 kl. 14:20

  Två bilar har krockat strax norr om Bäckefors i Dalsland. Fyra personer har förts till sjukhus.

 • Skola i Göteborg skickade hem hel årskurs efter konflikt
  2019-03-21 kl. 12:28

  En hel årskurs har skickats hem från Lundenskolan i Göteborg. Anledningen är konflikter mellan elever, som skapat otrygghet på skolan och skadat studieron, berättar skolans rektor för SVT. – Jag såg en grupp elever stå i korridoren och skrika ”fight! fight!” berättar en elev på skolan.

 • Man mördade kvinna med hantel – döms till 18 års fängelse
  2019-03-21 kl. 10:43

  Grannarna såg en kvinna hänga ut genom fönstret och skrika på hjälp. Bredvid hennes döda kropp hittades sedan en blodig hantel. På torsdagen föll domen mot hennes make, som är i 45-årsåldern. Han döms till 18 års fängelse för mord.

 • Kvinna påkörd av bil – fördes blödande till sjukhus
  2019-03-21 kl. 10:13

  En cyklist kolliderade på torsdagsmorgonen med en bil i Trollhättan. Cyklisten, en kvinna i 45-års åldern, har förts till sjukhus. – Kvinnan blödde från huvudet, säger Anna Göransson, presstalesperson Polisen Västra Götaland.

 • Sommarstuga brann på Marstrand
  2019-03-21 kl. 07:21

  En sommarstuga på Marstrand började natten mellan onsdagen och torsdagen att brinna. När räddningstjänsten kom till brandplatsen var byggnaden övertänd.

 • Bygget av Nordens högsta hus på sparlåga: ”Delar upp elefanten”
  2019-03-21 kl. 06:01

  Bygget av Göteborgs nya landmärke, Karlatornet, det som skall bli Nordens högsta hus, går på sparlåga. Och Karlastaden, kvarteret i anslutning till tornet, kan komma att skjutas på framtiden.

 • Se utsikten från 245 meters höjd
  2019-03-21 kl. 06:01

  Karlatornet är tänkt att bli Nordens högsta hus 2021. Följ med upp ur byggropen och se den tänkta utsikten från 245 meters höjd.

 • Hot mot ännu en anställd i Skee
  2019-03-20 kl. 21:00

  Ännu en anställd inom barnomsorgen i Skee, den här gången inom förskolan har mottagit hot med rasistiska undertoner. Det har framkommit i den polisutredning som hittills gällt flera hot mot en medarbetare på Skee skola.


Så arbetar vi på SVT Nyheter
SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer