P4 Väst

(Scrolla ner och välj avsnitt)

 • Storseger för Skoftebyn
  av P4 Väst 2018-12-16 kl. 17:20

  Arkivbild av Krister Andersson i Skoftebyn. Lyssna: Storseger för SkoftebynDet var inga problem för Skoftebyns IF att ta hem vinsten när de under söndagen mötte KFUM Linköping på hemmaplan. Matchen slutade 7-1.Efter sex egna mål och ett självmål stod Skoftebyns IF som ohotade segrare på Arena Älvhögsborg med slutresultatet 7-1. Skoftebyns målskyttar blev Fredrik Larsson, Lavdim Azemi, Krister Andersson, Jihad Nashabat och Felix Nordenfors. Frida Grönholmfrida.gronholm@sverigesradio.se0522 67 00 32

 • Thorn stötte på tufft motstånd i 15 km
  av P4 Väst 2018-12-16 kl. 16:24

  Lyssna: Thorn stötte på tufft motstånd i 15 kmDet blev en 23:e plats för skidåkaren Viktor Thorn från Bengtsfors i söndagens 15 km fristil i världscupen i Davos.De svenska herrarna blev utklassade i söndagens 15 kilometerslopp. Ryssen Jevgenij Belov vann. Jens Burman blev bäste svensk på 12 plats, tätt följd av Calle Halfvarsson på 16:e plats. Viktor Thorn slutade på en 23:e plats. Frida Grönholmfrida.gronholm@sverigesradio.se0522 67 00 32

 • Högt tryck på postens paketutlämning – ”proppfullt”
  av P4 Väst 2018-12-16 kl. 12:53

  Butikens paketutlämning hade proppfullt en söndag. Lyssna: Högt tryck på posten inför julAntalet paket som skickas inom och till Sverige har ökat kraftigt de senaste åren och så här i juletid är det fullt på hyllorna på utlämningsställen.– Vi behöver nog en större post, säger Alexandra Persson.I en butik i Vänersborg har man fått sätta in extra hyllor, och i bland måste paketen förvaras på golvet. – Det är proppfullt, och det kommer komma fler paket, säger Alexandra Persson som jobbar vid paketutlämningen. Antalet paket som skickas inom och till Sverige har ökat kraftigt de senaste åren. Sveriges största transportföretag Postnord har märkt en ökning från 72 miljoner 2013 till omkring 100 miljoner hittills i år. Schenker har märkt av en ökning på 40 procent under samma period. Alexandra Persson känner trycket: – Det är jättestressigt. Speciellt på helgerna, då vi bara är två personer.  Dino Jasarovicdino.jasarovic@sverigesradio.se0522-67 00 12

 • Grön eller vit jul?
  av P4 Väst 2018-12-16 kl. 11:41

  Lyssna: Grön eller vit jul?De senaste dagarna har prognoserna haglat om huruvida det blir en vit eller grön jul i år. Men frågan är – vill alla verkligen ha en vit jul?I Vänersborg är meningarna delade. Maria Frisk vill gärna ha en vit jul.  – Det blir ljust och fint.  Elias Henriksson vill däremot helst ha det snöfritt.  – Jag är inte så mycket för snö.  Men hur blir det då? Sofia Söderberg på SMHI säger att det är lite för tidigt att säga. – Det kan antingen bli mer högtrycksbetonat, kallt och relativt torrt. Eller så bryter det igenom med lågtryck som då kan ge ny nederbörd och mildare luft. Dino Jasarovicdino.jasarovic@sverigesradio.se0522-67 00 12 Susanna Wictorzonsusanna.wictorzon@sverigesradio.se0522-67 00 38

 • Dals-Edsborna är mest nöjda med sin vårdcentral
  av P4 Väst 2018-12-16 kl. 09:49

  Lyssna: Vi är mindre nöjda med våra vårdcentralerInvånarna i Västra Götaland har blivit mindre nöjda med sina vårdcentraler sedan vårdvalet infördes 2009.En studie vid Handelshögskolan i Göteborg, som bygger på över 27 000 enkätsvar, visar att invånarna i Västra Götaland har blivit mindre nöjda med vårdcentraler. Sedan lagen om om valfrihet, alltså att varje person själva har möjlighet att välja sin vårdcentral, infördes för 10 år sedan har nöjdheten minskat. Men detta kan inte förklaras av att det blivit fler privata vårdcentraler, enligt studien. Störst är nöjdheten i kommuner där det råder balans i utbudet mellan privata och offentliga vårdcentraler, och minst där privata eller offentliga vårdcentraler dominerar. Dals-Eds kommun är den kommun i P4 Västs område  i Västra Götaland där invånarna är mest nöjda med sin vårdcentral, och i P4 Väst område ligger Dals-Ed i topp vad gäller nöjdheten.  Susanna Wictorzonsusanna.wictorzon@sverigesradio.se0522-67 00 25

 • Preemägare ställs inför rätta i Saudiarabien
  av P4 Väst 2018-12-16 kl. 09:08

  Arkivbild. Lyssna: Preemägare ställs inför rätta i SaudiarabienPreemjätten Mohammad Al-Amoudi anklagas för korruption och mutbrott av Saudiarabien, det skriver den amerikanska nyhetssajten Bloomberg.Mohammed Al-Amoudi, ägare av svenska oljekoncernen Preem, har varit frihetsberövad i över ett år. Enligt nyhetssajten Bloomberg ska saudiska tjänsteman bekräftat att Al-Amoudi kommer att ställas inför rätta, misstänkt för korruption och mutbrott. Rättegångsdatum har ännu inte bestämts. Det var den 4 november 2017 som Saudiarabiens kronprins samlade landets rikaste affärsmän på hotell Ritz-Carlton i Riyad och anklagade dem för korruption. De flesta tvingades att lämna över stora delar av sin förmögenhet för att bli fria, men Mohammed Al-Amoudi vägrade betala och har sedan dess varit frihetsberövad.  Dino Jasarovicdino.jasarovic@sverigesradio.se0522-67 00 12

 • Julkalendern del 16: Duell i envishet
  av P4 Väst 2018-12-16 kl. 06:00

  Lyssna: Lyssna på sextonde delenTonje får en idé som kan göra Heidi glad. Problemet är bara att Heidi inte är sugen på Tonjes lösning.

 • Säpo: Terrorutredning kommer att ta tid
  av P4 Väst 2018-12-15 kl. 23:04

  Terrormisstänkt greps i Lilla Edet.Lyssna: Säpo om terrorutredning: "kommer att ta tid"Efter att en man i 20-årsåldern i fredags häktades misstänkt för stämpling till terroristbrott och grovt vapenbrott går utredningen nu in i ett nytt skede.– Det är ett intensivt arbete, säger Gabriel Wernstedt, pressekreterare på Säpo till P4 Väst.Det var efter att polisen för några veckor sedan fick in ett tips från ett annat land som de fick upp ögonen för mannen, som är hemmahörande i Lilla Edet. I torsdags morse greps han efter en stor polisinsats och nu sitter han häktad med restriktioner. Mannen själv förnekar brott och när tingsrätten i fredags meddelade att han skulle häktas grät han. För Säpo, som utreder fallet, är arbetet intensivt enligt pressekreterare Gabriel Wernstedt. – Vi har gjort en rad beslag och ska hålla förhör. Det är ett arbete som kommer ta tid, säger han till P4 Väst. I samband med gripandet togs flera personer in till förhör, men de släpptes sedan. I nuläget är det inte aktuellt med några fler gripanden enligt Gabriel Wernstedt. Hur länge det kan ta innan de gått igenom det de beslagtagit, eller vad det är, vill han inte gå in på. – Undersökningen omfattas av sekretess, säger han. Frida Grönholmfrida.gronholm@sverigesradio.se0522-67 00 32

 • Ken Sema gjorde assistsuccé
  av P4 Väst 2018-12-15 kl. 21:56

  Arkivbild.Lyssna: Ken Sema gör assistsuccéTidigare ljungskilespelaren Ken Sema fick till en riktig fullträff i lördagens match i Premier League. Han hjälpte sitt Watford till 3-0 genom en lyckad passning i matchen mot Cardiff.– Det är precis det här man har jobbat hårt för, säger Ken Sema till Sportbladet. Han fick bollen vid straffområdeslinjen, och kunde passa vidare till Domingos Quina som alltså gjorde matchens tredje mål. Ken Sema spelade för Ljungskile SK 2014-2015, sedan gick han över Östersunds FK och i början av året blev han värvad av Watford. Frida Grönholmfrida.gronholm@sverigesradio.se0522-67 00 32

 • Munkedalsbron stängdes av efter singelolycka
  av P4 Väst 2018-12-15 kl. 20:06

  Arkivbild.Lyssna: Singelolycka gjorde att Munkedalsbron fick stängas avEn olycka inträffade vid halv åtta-tiden på E6 på Munkedalsbron. Under tiden räddningsarbetet pågick var bron avstängd i riktning mot Uddevalla.När räddningstjänsten kom till platsen vid kvart i åtta stängdes bron av efter en singelolycka. Föraren i bilen fick inga skador, men bilen behövde bärgas bort från platsen. Räddningstjänsten räknar med att kunna släppa på trafiken igen runt kvart över åtta. Julia Jonssonjulia.jonsson@sverigesradio.s

 • Storseger för Gripen i bandyallsvenskan
  av P4 Väst 2018-12-15 kl. 19:25

  Arkivbild. Gripens Johan Grahn.Lyssna: Storseger för Gripen i bandyallsvenskanTrollhättelaget Gripen vann med 12-1 när de mötte Tranås Bois i lördagens match i bandyallsvenskan.Det gick som förväntat när Gripen, som ligger tvåa i den bandyallsvenska tabellen, mötte bottenlaget Tranås Bois på hemmaplan i lördags. Gripen vann med 12-1. Den 26:e december är det dags igen. Då möter Gripen IFK Kungälv på bortaplan. Frida Grönholmfrida.gronholm@sverigesradio.se0522-67 00 32

 • Krock vid Norrskolan i Uddevalla
  av P4 Väst 2018-12-15 kl. 18:16

  Arkivbild.Lyssna: Krock vid norrskolan i UddevallaVid 18-tiden på lördagen inträffade en krock vid Norrskolan i Uddevalla. Trafiken stängdes till en början av i båda riktningar men mindre än en timme senare var allt upprett och klart.– Det gick fint. Det var inga personskador, bara plåtskador, säger Kent Arvidsson styrkeledare på räddningstjänsten i Uddevalla. Det är i nuläget okänt varför bilarna krockade. Frida Grönholmfrida.gronholm@sverigesradio.se0522-67 00 32

 • Förlustafton för Skoftebyn och IFK Uddevalla
  av P4 Väst 2018-12-15 kl. 17:48

  Granit Berisha i IFK Uddevalla futsal. Arkivbild.Lyssna: Förlustafton för Skoftebyn och IFK UddevallaDet blev förlust med 4-6 när Uddevalla mötte Örebro Futsal Club på hemmaplan under lördagseftermiddagen. Lika illa gick det för Skoftebyn som mötte Örebro SK Futsalklubb.IFK Uddevalla och Skoftebyn gick samma öde till mötes när de under lördagen mötte var sitt Örebrolag. Det blev förlust med 4-6 för båda lagen. Uddevalla mötte Örebro Futsal Club och IFK:s Robert Bagger gjorde matchens första mål, men glädjen blev kortvarig – bara minuterna senare fick Örebro Futsal Club in två mål och tog därmed ledningen. En ledning de såg till att behålla hela matchen som slutade med att Örebro vann med 6-4. Förutom Robert Bagger stod Mergim Berisha och Granit Berisha för Uddevallas mål. Skoftebyn mötte Örebro SK Futsalklubb på bortaplan och även där slutade det 4-6 till Örebros favör. Skoftebyns mål gjordes av Krister Andersson, Lavdim Azemi, Fredrik Larsson och Haidar Bejan. Frida Grönholmfrida.gronholm@sverigesradio.se0522-67 00 32

 • Viktor Thorn näst bäste svensk i sprint
  av P4 Väst 2018-12-15 kl. 12:44

  Arkivbild.Lyssna: Viktor Thorn näst bäste svensk i sprintSkidåkaren Viktor Thorn från Bengtsfors blev bäste svensk i sprintkvalet i världscupen i Davos under lördagen, men i kvartsfinalen åkte han ut och slutade på 13:e plats.Viktor Thorn slutade på 13:e plats i sprint fristil i Davos i lördags. Något bättre gick det för Calle Halfvarsson som kom på nionde plats. Vann gjorde norska Johannes Hösflot Kläbo. För de svenska damerna var det överlag var det en bra dag. Samtliga sex tog sig vidare från kvalet och bland dem tog sig fyra till semifinal och två till final. Hanna Falk gick bra hela vägen fram till semifinalen. Hon vann bland annat sin kvartsfinal men slutade sist i semifinalen då även Evelina Settlin slogs ut.För Ida Ingemarsdotter och Jonna Sundling tog det stopp i kvartsfinal. Frida Grönholmfrida.gronholm@sverigesradio.se0522-67 00 32 TT

 • Färre svenskar reser till värmen i vinter
  av P4 Väst 2018-12-15 kl. 12:32

  Michael Francis, Johan Wollbratt och Maria Niklasson Bergsten.Lyssna: Färre reser till värmen på vinternUnder flera år har flygresorna till sol och värme ökat vintertid, men i år har det skett ett trendbrott. Allt fler väljer att stanna hemma.En av dem som väljer att inte resa den här vintern är Michael Francis i Uddevalla: –  Jag håller mig kvar eftersom familjen är här till jul.  Vid Bäveån i centrala Uddevalla träffar P4 Väst en annan hemmasittare, Johan Wollbratt, som tycker att det är bra att färre reser till värmen i vinter: – Det blir mindre klimatpåverkningar. Jag antar att det är fler som tänker på miljön, och att det är därför färre reser. Men det är inte klimatdebatten utan istället tycks den svaga kronan och den varma sommaren vara förklaringen enligt resebyrån Ticket, vars siffror visar att de privata flygbokningarna minskat med 10 till 15 procent under vintern jämfört med förra året, rapporterar SVT. Maria Niklasson Bergsten i Uddevalla, hon ska ut och resa i vinter. – Jag har precis fått ett barnbarn i Malaga. Jag var där ganska nyss, och ska dit nu igen.  Susanna Wictorzonsusanna.wiztorzon@sverigesradio.se0522-67 00 12 Dino Jasarovicdino.jasarovic@sverigesradio.se0522-67 00 12

 • Karl den XII:s liktåg i Uddevalla – 300 år senare
  av P4 Väst 2018-12-15 kl. 12:24

  Maria Gustavsdotter som Drottning Ulrika Eleonora och Mandus Djupfeldt som page. Lyssna: Karl den XII:s liktåg i Uddevalla – 300 år senareFör 300 år sedan sköts kung Karl XII till döds i Norge. Han fördes till Uddevalla där hans syster, Ulrika Eleonora, utropades till ny regent över Sverige. Detta uppmärksammas under lördagen i Uddevalla centrum.P4 Väst träffade författaren Maria Gustavsdotter som ska spela Drottning Ulrika Eleonora under lördagen: – Nu är jag nervös. Förväntansfull. Jag hoppas att jag blir utropad till regent och att ingen backar i sista minuten och säger; "henne vill vi inte ha", säger Maria Gustavsdotter, och fortsätter: – Sen hoppas jag att alla har roligt på scen, och att vi kan förmedla hur det var för Uddevallaborna på den tiden.  Dino Jasarovicdino.jasarovic@sverigesradio.se0522-67 00 12

 • Cissi Wallins begäran avslås
  av P4 Väst 2018-12-15 kl. 10:51

  Cissi Wallin och Fredrik Virtanen. Lyssna: Delvis avslag för Cissi Wallins begäranStockholms tingsrätt avslår medieprofilen Cissi Wallins begäran om att tvinga Aftonbladet att lämna ut en internutredning om journalisten Fredrik Virtanen, rapporterar Ekot. Samtidigt beslutar tingsrätten att utredaren ska förhöras.Sedan början av året utreds Cissi Wallin, som är från Uddevalla, misstänkt för förtal efter att i sociala medier ha publicerat anklagelser mot den tidigare Aftonbladet-skribenten Fredrik Virtanen. Redan i slutet av september sa sig åklagaren vara redo att väcka åtal mot Cissi Wallin. Men efter att Wallin begärt att förundersökningen ska kompletteras med Aftonbladets internutredning har åtal dröjt. Vilket Ekot tidigare har rapporterat om. Samtidigt beslutar tingsrätten att förundersökningen ska kompletteras med ett förhör med den person som gjorde internutredningen på uppdrag av Aftonbladet. För åklagaren och Cissi Wallin finns möjlighet att överklaga beslutet. Sanna Drysénsanna.drysen@sverigesradio.s

 • Sjuksköterska Ivo-anmäls – ”patientfara”
  av P4 Väst 2018-12-15 kl. 08:54

  Arkivbild. Lyssna: Sjuksköterska IVO-anmälsEn sjuksköterska har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg. Enligt anmälan, som gjorts av Nu-sjukvårdens chefläkare, är sjuksköterskan en patientfara.Sjuksköterskans brister i bemötande och bristande medicinska kunskaper bedöms vara så allvarliga att de kan äventyra patientsäkerheten. Sköterskan ska fått många klagomål från patienter och närstående som ska upplevt att hon är hårdhänt och brysk. I vissa fall ska patienter även inte vågat larma eftersom de varit rädda. Efter varningar från chefläkaren avslutades sjuksköterskans anställning i november i år. Dino Jasarovicdino.jasarovic@sverigesradio.se0522-67 00 12

 • Julkalendern del 15: Man måste vara snäll mot barn
  av P4 Väst 2018-12-15 kl. 06:00

  Lyssna: Lyssna på femtonde delenTonje tar hjälp av Olle. Tillsammans ska de göra något som både är farligt och olagligt. Något som kan rädda Gunnvalds hem.

 • IFK Vänersborg förlorade hemma mot Edsbyn
  av P4 Väst 2018-12-14 kl. 21:00

  Älgarna Lyssna: Olle Berglund IFK Vänersborg efter förlust emot edsbynVänersborg förlorade med 1-3 hemma mot Edsbyn i bandyns elitserie, inför 1 307 personer i Arena Vänersborg.Edsbyn tog en tidig ledning genom Mattias Hammarström och efter knappa halvtimmen ökade gästerna på genom Oscar Wikblad, men IFK reducerade innan den första halvleken var över när Olle Berglund gjorde sitt första elitserie-mål för säsongen. Andra halvlek hann knapp starta innan Edsbyn ökade på sin ledning. Gästerna spelade ett mycket tätt försvarsspel matchen igenom och när IFK dessutom inte gjorde ett enda mål på totalt sjutton hörnor rådde man inte på Edsbyn den här kvällen. – Det vill sig inte, bollen ligger och dansar på mållinjen, men får man sjutton borde man i alla fall göra 2-3 mål, sa Olle Berglund till P4 Väst efter matchen. IFK Vänersborg får dock chans till revansch mot Edsbyn redan i nästa omgång då man möts i Edsbyns hemmaborg. Edsbyn gick i och med segern om Vänersborg i tabellen, IFK ligger nu på sjunde plats. Tomas Badertomas.bader@sverigesradio.se0522-67 00 25

Känsliga uppgifter? Tipsa säkert med Radioleaks!