P4 Väst

(Scrolla ner och välj avsnitt)

 • Insatsstyrkan på plats efter grovt brott i Trollhättan
  av P4 Väst 2019-03-21 kl. 19:15

  Lyssna: Man allvarligt skadad efter lägenhetsbråkPolis och ambulans larmades till ett lägenhetsbråk i Trollhättan på torsdagskvällen. På plats hittas en man med allvarliga skador.Insatsstyrkan är på plats och håller på att ta sig in i en port i lägenhetshuset. Polisen har spärrat av bostaden och området runt omkring. Enligt uppgifter till P4 Väst har en person blivit medtagen av polisen. Texten uppdateras. Josefine KocaMagdalena Gustafssonp4vast@sverigesradio.s

 • Balderkliniken får nya ägare
  av P4 Väst 2019-03-21 kl. 16:47

  Lyssna: BalderklinikenDet är står nu klart att privatägda vårdcentralen Balderkliniken i Åmål får ny ägare, när nuvarande ägare Stein Bergheim går i pension.Under torsdagen godkände regionen ägarbytet, vid Norra hälso- och sjukvårdsnämndens möte. Det blir företaget Medpro Clinic som tar över driften och personalen från 1 april. Det är samtidigt som Balderkliniken är mitt i en process där de ska rätta till en rad brister, något de har på sig till slutet av månaden att göra. Balderkliniken har kritiserats hårt av regionen för bland annat bristande patientsäkerhet. Skoob Salihiskoob.salihi@sverigesradio.se0522- 67 00 68

 • Fira internationella Down syndrom-dagen med Agnes
  av P4 Väst 2019-03-21 kl. 15:38

  Charmtrollet Agnes Adielsson Lyssna: Agnes, Down syndrom dagenUnder torsdagen är det många som bär olika strumpor på fötterna för att fira alla människors lika värde. Agnes Adielsson rockade P4 Väst.Den internationella Down syndrom-dagen uppmärksammas den 21 mars, varje år.  Dagen till ära var sjuåriga Agnes Adielsson från Ljungskile på besök. Och studion bjöd hon bland annat på skönsång till favoritlåten.  Även mamma Linda Adielsson var på plats.  – Det är helt underbart att det uppmärksammas på det här positiva sättet, säger hon.  Kim Kärnfalkkim.karnfalk@sverigesradio.se0522-67 00 59 Johanna Waakjohanna.svensson_waach@sr.se0522-67 00 66

 • IFK är skyldiga hotellet 400 000 kronor eller mer
  av P4 Väst 2019-03-21 kl. 15:10

  Några av de räkningar som IFK Vänersborg har hos kommunen.Lyssna: Nytt ljud IFKIFK Vänersborg har enligt uppgift till P4 Väst skulder på upp till fyra miljoner kronor. Och klubben kan inte räkna med någon ekonomisk hjälp från vare sig kommunen eller svenska bandyförbundet.Quality Hotel är en av de största fordringsägarna och hotellets vd i Vänersborg,  Ingemar Ljung, tycker att nyheten om IFK Vänersborgs ekonomi kom som en chock. – Så här illa trodde jag inte att det var. Jag som har spelat själv i IFK och brinner för bandy tycker det är tråkigt, men samtidigt tycker jag att ekonomin är väldigt slarvigt skött, säger han. Enligt uppgift så är IFK skyldiga Quality Hotel 400 000 kronor eller mer och det bekräftas av Ingemar Ljung. – Det är mer pengar än vad man är skyldiga kommunen i alla fall. Svenska bandyförbundets ordförande Stig Bertilsson säger till P4 Väst att förbundet inte kommer att gå in och stötta någon klubb ekonomiskt.  Reglerna är tydliga och kan inte en förening nå upp kriterierna för elitlicens så är det degradering som gäller. Detta oavsett om man som IFK Vänersborg spelat i elitserien i obruten följd sedan 1986-87. – Det är lika för alla, säger han till P4 Väst. IFK Vänersborg har ju elitlicens för nästa säsong och ska man få elitlicensen så måste man uppvisa ett positivt eget kapital ett år i förväg, något som IFK också gjorde förra året. Nu ser det tuffare ut. – Jag tror att det är 50-50-chans att dom klarar det här, säger Ingemar Ljung. Torbjörn Arvidssontorbjorn.arvidsson@sverigesradio.se0522-67 00 25

 • Seabased till krisstämma efter konkurs
  av P4 Väst 2019-03-21 kl. 15:06

  Lyssna: Seabased moderbolag kan kursaVågkraftsföretaget Seabased Industrys med säte i Lysekil försattes i konkurs i mitten av januari. Nu har även den ekonomiska krisen nått moderbolaget Seabased.En 20-årig vågkraftsepok gick i graven och 23 anställda sades upp när vågkraftsföretaget gick i konkurs i mitten av januari.  Nu har även den ekonomiska krisen nått moderbolaget Seabased AB, som äger patentet och ritningarna för vågkraften i Sverige. De ekonomiska problemen beror delvis på den skuld på 28 miljoner kronor som det kursade dotterbolaget, det som ligger i Lysekil, har till moderbolaget – och som dom sannolikt inte kommer få tillbaka. På måndag hålls ett extrainkallat bolagsstämma för att avgöra om företaget ska försöka driva moderbolaget vidare eller inte. Om styrelsen väljer att göra det, så har de åtta månader på sig att rädda upp situationen för att inte tvingas till konkurs. P4 Väst har sökt företrädare för Seabased AB för en kommentar, men utan framgång. Ingela Hydéningela.hyden@sverigesradio.se Telefon: 0522-67 00 20

 • Ännu en kommunanställd i Skee har mottagit hot
  av P4 Väst 2019-03-21 kl. 11:10

  Lyssna: SkeeÄnnu en anställd på skolan i Skee har utsatts för hot, den här gången är hoten riktade till en anställd i närliggande förskola.Det var i måndags som Strömstad kommun började sätta in vakter på Skee skola efter vad kommunen menar är främlingsfientligt dödshot mot en av skolans anställda. Nu har ytterligare en anställd från förskolan utsatts för liknande hot, som Strömstad tidning var först att berätta om.  Skee skola säger att de nu har vidtagit åtgärder för att öka säkerheten och att föräldrar också blivit informerade.  – Man är självklart orolig och rädd att det ska hända på riktigt. Jag har haft min dotter hemma från fritids, säger Sindre Tystad som har barn på skolan.  Polisen utreder hoten som olaga hot och hets mot folkgrupp.  Johanna Waakjohanna.svensson_waach@sr.se0522-67 00 66 Anna Silfverstolpeanna.silfverstolpe@sverigesradio.se0522- 67 00 74

 • Polisen: Automatvapen användes vid skjutning i Uddevalla
  av P4 Väst 2019-03-21 kl. 10:14

  Lyssna: Skjutning i UddevallaPolisen har hittat hylsor av grov kaliber som tyder på att vittnesuppgifterna om att ett automatvapen användes under skjutningen vid järnvägsstationen i Uddevalla stämmer.Det var på kvällen den nionde mars som skottlossningen ägde rum vid järnvägsstationen i Uddevalla. En man från södra Sverige skadades men klarade sig undan allvarliga skador.  Nu har polisen hittat hylsor av grov kaliber som är avsedda för automatvapen. Vilket även tidigare vittnesuppgifter visat på.  – Det här är allvarligt, det är väldigt farligt att skjuta med automatvapen bland människor eftersom spridningsrisken kan vara stor. Vad som helst kan hända, säger Sten-Rune Timmersjö, polisens chef för enheten för grova brott.  Polisen har ännu ingen misstänkt, men enligt vittnesuppgifter ska minst tre gärningsmän stå bakom skjutningen. Dino Jasarovicdino.jasarovic@sverigesradio.se Telefon: 0522-67 00 12 Johanna Waakjohanna.svensson_waach@sr.se0522-67 00 66

 • Polisen i biljakt i natt – bil stoppades med spikmatta
  av P4 Väst 2019-03-21 kl. 05:48

  Lyssna: Polisjakt - lilla edet till trollhättanUnder natten försökte polisen stoppa en personbil i Trollhättan. När bilen vägrade stanna startade en biljakt i höga hastigheter, som fick stopp först i Lilla Edet.Jakten startade med att en bil inte ville stanna på polisens signal. När polisen valde att följa efter ökade hastigheterna längs vägarna mot Lilla Edet. Efter att följt efter i nära trettio minuter, lade polisen ut en spikmatta och det flyende fordonet fick ett hastigt stopp.  I bilen kunde då polisen gripa föraren. En man i trettioårsåldern som misstänks nu för en lång rad med brott: rattfylleri, olovlig körning, vårdslöshet i trafik, brott mot knivlagen och innehav av droger. Tommy Östertommy.oster@sverigesradio.se0522 67 00 25

 • Unga tjejer söker hjälp för att operera blygdläpparna
  av P4 Väst 2019-03-21 kl. 05:30

  Barnmorskorna Lisa Borg och Lisa Olsson Lyssna: Underliv KLARPå ungdomsmottagningen i Uddevalla möter barnmorskorna många unga tjejer – som är oroliga för att deras underliv ser onormala ut och att deras blygdläppar är för stora.Runt om i landet söker sig unga kvinnor till mottagningar eftersom de tror att deras underliv inte ser ut som det ska.  – Det är inte vanligt men det förekommer att tjejer vill att man skriver en remiss för att man ska få en operation, säger Lisa Olsson som är barnmorska på ungdomsmottagningen i Uddevalla.  Svensk förening för obstetrik och gynekologi, SFOG, har även märkt att kvinnor efterfrågar operationer – och att oron bland kvinnor ökar.  – Att vi möter detta och i större utsträckning får den här typen av förfrågningar väcker tankar hos oss gynekologer, säger Cecilia Berger på Södersjukhuset i Stockholm.  Alice Eriksson0522- 67 00 25 alice.eriksson@sverigesradio.s

 • Vänersborg förlorade grannderbyt mot Grästorp
  av P4 Väst 2019-03-20 kl. 21:24

  Lyssna: Vbg HCDet räckte inte hela vägen. Vänersborg förlorade grannderbyt mot Grästorp i kvalet till division ett.Det slutade till sist 1-2 till gästande Grästorp efter förlängning. Hynek Tobola gjorde det enda målet åt hemmalaget i den mittersta perioden.  638 personer hade kommit för att se matchen i Brätte Ishall. Petra Länsmanpetra.berglund@sverigesradio.se0522-670063

 • Markbygg får betala för olovlig sprängning
  av P4 Väst 2019-03-20 kl. 18:24

  Arkivbild.Lyssna: MarkbyggByggföretaget Markbygg får betala närmare 540 000 kronor till Uddevalla kommun efter att olovligen sprängt i marken vid Rotviksbro i Uddevalla.Den var en enig nämnd som fattade beslutet, att Markbygg ska betala en sanktionsavgift på närmare 540 000 kronor. Detta efter att man sprängt i marken för att ge husen man bygger vid Furuhall, vid Rotviksbro i Uddevalla, sjöutsikt. Petra Länsmanpetra.berglund@sverigesradio.se0522-670063

 • Oppositionsrådet: "Vi kan inte rädda någon klubb"
  av P4 Väst 2019-03-20 kl. 17:09

  Gunnar Lidell (M), oppositionsråd i Vänersborg.Lyssna: Kommunen om IFK Vbg självständigtOppositionsrådet Gunnar Lidell (M) kan inte garantera hjälp från Vänersborgs kommun om IFK Vänersborg inte klarar av att betala sina skulder.Efter onsdagens besked om IFK Vänersborgs ekonomiska problem så ger oppositionsrådet Gunnar Lidell (M) klara besked om det skulle gå så illa att klubben inte klarar av att betala sina skulder: – Spontant kan jag inte tänka mig att vi kan rädda någon förening som står på konkursens brant, säger han till P4 Väst. Kommunalrådet Benny Augustsson (S) vill inte spekulera i vad som skulle hända med IFK om de inte klarar av att betala sina skulder. – Vi får avvakta och se vad som händer, men jag tycker det är jättetråkigt att den här situationen har uppstått, säger Augustsson till P4 Väst. Torbjörn Arvidssontorbjorn.arvidsson@sveriogesradio.se0522-67 00 25

 • Öhrlund är årets komet i bandy
  av P4 Väst 2019-03-20 kl. 16:17

  Robin ÖhrlundLyssna: Robin ÖhrlundIFK Vänersborgs mittfältare Robin Öhrlund är årets komet i svensk bandy.Bandytalangen Öhrlund får utmärkelsen tillsammans med AIK:s Kajsa Ericsson."Med fart och finess samt en jämnhet över hela säsongen har han varit sitt lags klart ledande spelare" heter det i prismotiveringen. Robin Öhrlund var också uttagen i svenska landslagets 26-mannatrupp inför vinterns bandy-VM. Priset delas ut i samband med bandyns SM-finaler på Studenternas i Uppsala i helgen. LG Övermyrnyheter.vast@sverigesradio.se0522-67 00 25

 • Polispådrag efter silverstöld på Överby
  av P4 Väst 2019-03-20 kl. 15:42

  Lyssna: Rån ÖverbyEtt rån alternativt en stöld har ägt rum i en guldsmedsbutik vid Överbys köpcentrum.Polisen larmades till en guldsmedsbutik på Överby Köpcentrum i Trollhättan, på onsdagseftermiddagen. Där framkommer det för polisen att butiken blivit utsatt för någon typ av rån. En man ska ha varit inne i butiken och begärt att få prova en halskedja i silver. När han väl fått prova kedjan så ska han sprungit från platsen.  Polisen har sökt efter tjuven med hundar, men inte hittat någon. En polisanmälan har gjorts.  – Allt tyder på att vi vet vem han är, det lämpligaste för hans del är att själv uppsöka polisen för vi kommer hitta honom, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson. Anna Silfverstolpeanna.silfverstolpe@sverigesradio.se0522-67 00 74

 • Två till sjukhus efter olycka i Skåpakorset
  av P4 Väst 2019-03-20 kl. 15:03

  Lyssna: Olycka BillingsforsTvå personer fick föras till sjukhus med ambulans efter en korsningsolycka, i Bengtsfors.Det har skett en trafikolycka med två fordon i Skåpakorset, mitt emellan Billingsfors och Skåpafors. Olyckan inträffade strax efter klockan 15 i korsningen mellan Länsväg 164 och Länsväg 172, mellan Billingsfors och Skåpafors.   Johanna Waakjohanna.svensson_waah@sr.se0522-67 00 25

 • Stort intresse för åsnor som behöver nytt hem
  av P4 Väst 2019-03-20 kl. 15:03

  Linnea Rudbäck och åsnan KettyLyssna: Åsnor LänsstyrelseHilma, Herbert och Ketty söker nytt hem. Det är tre åsnor som omhändertagits av Länsstyrelsen i Västra Götaland efter att de tidigare ägarna misskött djuren.Om du har en stallplats och 10 000 kronor över så kanske du är den nya ägaren till Hilma, Herbert eller Ketty.  Efter att de förra ägarna misskött åsnorna så söker Länsstyrelsen ett nytt hem till djuren och det är redan många som har visat stort intresse. – Det här är de första åsnorna som vi har till salu och i nuläget har vi 26 stycken intresseanmälningar, säger Linnea Rudbäck, administratör på veterinär och djurskyddsenheten på länsstyrelsen.  Gustav Löfstrandgustav.lofstrand@sverigesradio.se0522-67 00 89 Johanna Waakjohanna.svensson_waach@sr.se0522-67 00 66

 • Uppgifter till P4 Väst: IFK Vänersborg har miljonskulder
  av P4 Väst 2019-03-20 kl. 10:19

  Lyssna: PRata om bandy-kris i IFK VBG - efter vmIFK Vänersborg har skulder på uppemot fyra miljoner enligt uppgifter till P4 Väst. Klubben hoppas hitta en lösning på krisen tillsammans med sina sponsorer.IFK Vänersborg befinner sig i en ekonomisk kris efter att arrangerat Bandy-VM 2019. Om de inte löser situationen kan klubben tvingas dra sig ur elitserien nästa säsong. P4 Väst har uppgifter på att klubben har fakturor på 3-4 miljoner kronor. Dessa uppgifter är dock inte bekräftade av fordringsägarna själva.  Samtidigt har P4 Väst tagit del av flera fakturor som klubben är skyldig att betala. Bland annat finns det räkningar till Vänersborgs kommun på totalt 412 645 kronor, där den största fakturan på 220 000 kronor förfaller på fredag. Den skulle ha varit betald redan förra månaden men förfallodatumet har skjutits fram av kommunen.  Även Trollhättan stad kräver klubben på pengar. Två fakturor på nära 75 000 kronor har redan förfallit. Bland fakturorna hittar man bland annat avgifter som rör hyra av arenornas olika utrymmen, omklädningsrum och istider.  Enligt uppgifter till P4 Väst kommer klubbens styrelse ha ett extrainsatt möte med sponsorer under torsdagskvällen. – Med sponsorerna kommer vi försöka hitta lösningar. Vi försöker få in kapital som kan hjälpa oss lösa vår situation, säger IFK Vänersborgs ordförande Jan-Olof Olsson i en kommentar.  P4 Väst söker bandyförbundets ordförande, Stig Bertilsson, som ännu inte svarat. Tommy Öster tommy.oster@sverigesradio.se0522-67 00 33

 • Uddevallabron avstängd – trafiken leds om
  av P4 Väst 2019-03-20 kl. 09:13

  Lyssna: UddevallabronUnder onsdagen stängs Uddevallabron av mellan klockan 9 på förmiddagen och klockan 15 på eftermiddagen.Det kan vara lite stökigt i trafiken på E6 från Lerbomotet till rondellen vid Norra Torpmotet i båda riktningarna under onsdagen. Anledningen är att trafikverket gör ett underhåll på Uddevallabron och fram till klockan 15 på eftermiddagen kommer trafiken att ledas om via väg 678 och 44. Anna Silfverstolpeanna.silfverstolpe@sverigesradio.se0522-67 00 74

 • Tidningsbud hittade påkörd person utanför Hamburgsund
  av P4 Väst 2019-03-20 kl. 05:56

  Lyssna: Man påkörd vid HamburgsundEn man påträffades av ett tidningsbud invid länsväg 900 utanför Hamburgsund tidigt på onsdagsmorgonen.Enligt mannen, som låg vid sidan av vägen, hade han blivit påkörd av en bil som sedan försvunnit. Tidningsbudet larmade räddningstjänst som förde mannen till vård. Mannen var enligt polisen förvirrad och hade bara lättare skador. Händelsen inträffade vid Amdal på länsväg 900 utanför Hamburgsund och det var strax före klockan fem som tidningsbudet larmade om mannen. Enligt mannen var det en skåpbil som kört på honom, men polisen söker för närvarande inte efter bilen. Peter Olssonnyheter.vast@sverigesradio.se0522 - 670025

 • Flest kvinnliga brandmän finns i Tanum
  av P4 Väst 2019-03-20 kl. 05:00

  Jennie Karlsson, deltidsbrandman i TanumPå 100 brandmän är bara 6 kvinnor och i vårt område är det ännu färre. Bara tre av våra kommuner når upp till rikssnittet, men Tanums kommun ligger i framkant.Räddningstjänsten i Tanum har flest kvinnor i P4 väst område men även de har svårt att locka kvinnor till brandkåren. Jennie Karlsson är deltids-brandman i Tanum och hon tror att kvinnor har fördomar om vad som krävs rent fysiskt för arbetet. – Alla som tränar hyfsat klarar det och belöningen är att det är ett oerhört meningsfullt uppdrag, säger Jennie Karlsson. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har ett mål att ha 40 % kvinnor inom räddningstjänsten. Men det kommer att dröja över hundra år innan man når målet, om den långsamma ökningstakten fortsätter. Rikssnittet i Sverige är nämligen bara sex procent. I P4 Väst område är det är det ännu färre kvinnor i yrket. De enda kommunerna som når upp till riksgenomsnittet är Tanum, Dals-Ed och Bengtsfors. Pia-Marie Wehrlingpia-marie.wehrling@sverigesradio.se0522-67 00 25

Känsliga uppgifter? Tipsa säkert med Radioleaks!