P4 Väst

(Scrolla ner och välj avsnitt)

 • Små chanser att ta sig till EU-parlamentet för Said Abdu (L)
  av P4 Väst 2019-05-26 kl. 22:52

  Lyssna: Chanserna små för Said Abdu (L) från TrollhättanLiberalerna ser ut att tappa ett mandat till EU-parlamentet och chanserna är väldigt små att partiets andranamn på listan Said Abdu (L), från Trollhättan tar sig till Bryssel.Erik Bergströmnyheter.vast@sverigesradio.s

 • Traktor med kor välte på väg – korna gick hem
  av P4 Väst 2019-05-26 kl. 18:41

  Lyssna: Web kosläp Åmål P4 VästEn traktor med kor på ett släp välte på väg 164 strax utanför Åmål på söndagseftermiddagen. Traktorns chockade förare omhändertogs av ambulans - alla kor verkar ha klarat sig bra och de flesta kunde gå hem.Thomas Björklundnyheter.vast@sverigesradio.s

 • Polisen: Föremålet vid vallokalen i Ljungskile var ofarligt
  av P4 Väst 2019-05-26 kl. 16:15

  Lyssna: Inget farligt föremål i LjungskileBombgruppen har genomfört en skjutning mot det misstänkta föremålet vid en vallokal i Ljungskile men det blev ingen extra detonation och man misstänker inte längre någon bomb. Vid 17.45 hävdes avspärrningarna men vallokalen kommer vara stängd resten av valdagen.Vid 11.19 fick polisen larm om att en privatperson påträffat ett föremål i närheten av vallokalen vid Ljungskileskolan. Det gick inte att utesluta att föremålet var farligt och området spärrades av samtidigt som polisens nationella bombgrupp kallades till platsen. Polisen misstänkte inte att föremålet skulle ha något med EU-valet att göra. Vid 15.30 genomfördes en skjutning av föremålet och det blev ingen extra detonation vilket gör att polisen bedömer att det handlar om ett ofarligt föremål. – Hade det varit ett farligt föremål hade det blivit en extra detonation eller explosion när man sköt det, säger Christer Fuxborg, presstalesperson polisen i Väst. Vid 17.45 kunde polisen fortfarande inte säga vad det var för föremål, men då hävdes avspärrningarna helt och polisen lämnade platsen. Enligt valnämnden i Uddevalla så kommer vallokalen inte öppnas under kvällen utan röstande hänvisas istället till den tillfälliga röstlokal som upprättats på Ljungskilegården. Erik Bergströmp4vast@sverigesradio.s

 • Medeltidsdagar på Lödöse muséum
  av P4 Väst 2019-05-26 kl. 15:41

  Black Magic FoolsLyssna: Medeltidsdagar LödöseTrots den blåsiga söndagen så var det många som besökte medeltidsdagarna i Lödöse.För fjärde året i rad arrangerades medeltidsdagarna i Lödöse. Där kunde besökare ta del av medeltida mat, tornerspel och lyssna på tidstypisk medeltida musik från bandet Black Magic Fools. – Jag har varit intresserad av Medeltiden i 30 år. I Danmark är inte detta lika stort, säger danske Benny Rosenkrans. Ida Flöjsbonida.flojsbon@sverigesradio.se0522- 67 00 25

 • Valförrättaren i Ljungskile: Stämningen var obehaglig men lugn
  av P4 Väst 2019-05-26 kl. 15:30

  Ljungskilegården är den tillfälliga vallokalen.Lyssna: Sebastian Johansson, valförrättare om stängda vallokalenUtrymningen av vallokalen i Ljungskileskolan där ett misstänkt föremål påträffats gick snabbt. Men de närvarande kände obehag.– Det var fullt av poliser och en obehaglig stämning. Det känns speciellt otrevligt att det här ska drabba väljarna, säger Sebastian Johansson, vice ordförande i det beröra valdistriktet. Polisen tror inte att föremålet har något med valet att göra men eftersom föremålet för tillfället finns på Ljungskileskolan har området kring skolan spärrats av. – Vi hoppas att de som tänkt rösta inte blir avskräckta utan hittar till vår provisoriska vallokal på Ljungskilegården, säger Sebastian Johansson. Ida Flöjsbon & Peter Olssonnyheter.vast@sverigesradio.se0522 - 670025

 • Vallokal avspärrad i Ljungskile - bombgruppen på plats
  av P4 Väst 2019-05-26 kl. 13:50

  Ljungskileskolan avspärrad av polisen efter att valarbetare hittat ett misstänkt farligt föremål i närheten.Lyssna: Avspärrade röstningslokal LjungskileRöstningslokalen i Ljungskileskolan är avstängd och området omkring avspärrat efter att ett misstänkt föremål hittats i närheten.Polisens nationella bombgrupp är på platsen för att undersöka föremålet som hittades när några valarbetare städade i området kring skolan under förmiddagen. Polisen tror inte att det eventuellt farliga föremålet har någon koppling till Europaparlamentsvalet eller röstningsförfarandet i Ljungskile. Under tiden som området är avspärrat hänvisas röstande till en tillfällig röstlokal som upprättats på Ljungskilegården. Det går även bra att rösta på förtidsröstningslokalen i Uddevalla stadshus. Peter Olssonnyheter.vast@sverigesradio.se0522 - 670025

 • Dålig fart på röstandet tycker valförrättare i Uddevalla
  av P4 Väst 2019-05-26 kl. 12:04

  Idag är vallokalerna öppna för europaparlamentsvalet. Lyssna: Valröster i Uddevalla och Lilla EdetRusningen till vallokalen på Högskolecentrum i Uddevalla har uteblivit än så länge, förklarar röstmottagaren Veronica Östling.– Det är många som har förtidsröstat, så det kan vara en förklaring, konstaterar hon. En av de som ändå kommit till Högskolecentrum är Celine. – Det är viktigt att rösta och trots att det har varit svårt att välja är jag nöjd med min röst, säger hon. Lättare var det att välja för Roger Sköld som röstade i Lilla Edet. – Det var lätt att komma fram till vad jag skulle välja. EU ska inte bestämma för mycket men det är ändå viktigt rösta och visa vad man tycker, säger han. Peter Olsson & Ida Flöjsbonnyheter.vast@sverigesradio.se0522 - 670025

 • Eldhärjad grävmaskin läckte olja i känsligt område
  av P4 Väst 2019-05-26 kl. 09:40

  Lyssna: Grävmaskin brann - läckte oljaDet som först såg ut som en skogsbrand i Öxnered vid niotiden i går kväll visade sig vara en grävmaskin som av någon anledning börjat brinnaRäddningstjänsten släckte branden och konstaterade att hydralolja runnit ut från slangar som brunnit av. Saneringsåtgärder har påbörjats. Nära platsen finns ett känsligt vattendrag. Peter Olssonnyheter.vast@sverigesradio.se0522 - 670025

 • Nu är Europaparlamentsvalet i gång
  av P4 Väst 2019-05-26 kl. 09:09

  Tommy Dahlberg tar emot röster på Ryttarens vallokal i Uddevalla.Lyssna: Vallokalerna öppnar i EU-valet/UddevallaKlockan åtta på morgonen öppnade vallokalerna för Europaparlamentsvalet. Tommy Dahlbom tog emot väljarna i röstningslokalen Ryttaren i Uddevalla.– Jag tror att det kommer många röstande, säger Tommy Dahlbom. En av de första i röstningslokalen, som finns i caféet som hör till Ryttarens serviceboende, är Linnea. – Jag ville komma tidigt för att slippa kö. Man ska ju rösta, säger hon till P4 Väst. Peter Olssonnyheter.vast@sverigesradio.se0522 - 670025

 • Äldre man avliden efter drunkningsolycka i Trollhättan
  av P4 Väst 2019-05-26 kl. 08:54

  Lyssna: Man drunknad i TrollhättanEn man i 75-årsåldern har drunknat. Räddningstjänsten påträffade mannen i vattnet vid Klaffbron i Trollhättan på söndagmorgonen.Mannens anhöriga är underrättade och enligt polisen finns ingen misstanka om brott i samband med olyckan. Efter att Räddningstjänsten fått larmet om att det fanns en man i vattnet vid Klaffbron transporterades mannen NÄL där man försökte genomföra livräddande åtgärder. Det är ännu oklart hur mannen hamnade i vattnet. Peter Olssonnyheter.vast@sverigesradio.se0522 - 67 00 25

 • Bortavinst för Ljungskile – förlust för Oddevold
  av P4 Väst 2019-05-25 kl. 18:51

  Arkivbild från när Ljungskile och Oddevold mötte varandra förra våren.Lyssna: Ljungskile vann borta - Oddevold förloradeLjungskile vann med 3-1 borta mot Assyriska. Oddevold lyckades inte med samma bedrift utan förlorade med 0-1 borta mot topplaget Utsikten. Ljungskile ligger nu på femte plats i herrarnas division 1 södra, Oddevold på tionde.Erik Bergströmnyheter.vast@sverigesradio.s

 • Bortajubel i damernas division 1
  av P4 Väst 2019-05-25 kl. 17:53

  ArkivbildLyssna: Bortajubel i damernas division 1IK Rössö, Lödöse/Nygård och Skoftebyns IF kan samtliga vara nöjda efter den sjunde omgången i division 1 Norra Götaland.IK Rössö bortabesegrade Skövde med 3-1. Lödöse/Nygård fick 0-0 borta mot topplaget Göteborgs DFF och Skoftebyn IF vann med 2-0 borta mot Orust. Erik Bergströmp4vast@sverigesradio.s

 • Veteranbilsspaning i Folkets park
  av P4 Väst 2019-05-25 kl. 14:29

  Kjell HellströmLyssna: Folkets parkMånga veteranbilsentusiaster besökte Folkets park i Trollhättan för att värma upp inför lördagskvällens Cruising.Under lördagen kunde både besökare och utställare ta del av veteranbilar av olika slag i Folkets park i Trollhättan. En del var där bara för att fika och umgås medan andra ville veta allt om de olika bilarna och modellerna. Två stycken besökare var Marie Olsson och Kerstin Eklöv som båda stod och beskådade en Cadillac. – Det är kul att komma hit och få se någon ny bil som man inte har sett innan, säger Marie Olsson. Ida Flöjsbonida.flojsbon@sverigesradio.se0522- 67 00 25

 • Misstänkt brandlarm var ägg- och baconfrukost
  av P4 Väst 2019-05-25 kl. 12:36

  Arkibvbild. Men utan bacon.Lyssna: Brandlarm var ägg och baconPolis och brandkår larmades till en fastighet i Uddevalla efter att ett tidningsbud hade hört brandvarnaren pipa och känt röklukt från en lägenhet.Men räddningsuppbådet fick vända om. Det visade sig att det var tillagning av ägg och bacon som hade givit upphov till röken och brandvarnarsignalen. Frukostmakaren hade somnat ifrån det hela - men blev förstås väckt när polis och brandkår hälsade på. Peter Olssonnyheter.vast@sverigesradio.se0522 - 670025

 • Utan Genevilyran är ekonomin bränd för Högsäters GF
  av P4 Väst 2019-05-25 kl. 12:11

  Arkivbild.Lyssna: Genevilyran viktig för HögsäterI dag arrangeras brännbollstävlingen Genevilyran i Högsäter. Ett årligt evenemang som är viktigt både för bygden och den arrangerande klubbens ekonomi.– Det är en av årets höjdpunkter med mycket folk som kommer till samhället. Men det är också en nödvändig inkomstkälla för Högsäters GF, säger lyranansvarige Conny Hansson. Genevilyran arrangeras för 28:e året och 40 lag deltar i år. Peter Olssonnyheter.vast@sverigesradio.se0522 - 670025

 • Brädspel hela dagen i Trollhättan
  av P4 Väst 2019-05-25 kl. 12:07

  Många spel att välja på i Brädspelsmania i Trollhättan.Lyssna: Brädspelsmania arrangeras i TrollhättanBrädspel av alla slag från förmiddag till sen natt är vad som bjuds i Trollhättan under lördagens "brädspelsmania".– Att spela brädspel har blivit allt populärare. Kanske att det är ett mer socialt sätt att spela än via nätet, tror arrangören Fredrik Fornänge. Det är åttonde gången Brädspelsmania arrangeras i en källarlokal i centrala Trollhättan. Peter Olssonnyheter.vast@sverigesradio.se0522 - 670025

 • Said Abdu (L) är orolig för lågt valdeltagande
  av P4 Väst 2019-05-25 kl. 11:45

  Said Abdu.Lyssna: Said Abdu (L) orolig för lågt valdeltagandeDet har funnits oroväckande tecken på ett lågt valdeltagande enligt liberalernas andranamn till EU-parlamentsvalet.– Det är viktigt att göra valet intressant inte minst för den halva miljonen förstagångsväljare, så att de går och röstar. – Ett högt valdeltagande är ett av de viktigaste målen för mål för mig, säger Said Abdu från Trollhättan som är andranamn på Liberalernas EU-vallista. Peter Olssonnyheter.vast@sverigesradio.se0522 - 670025

 • Hela Grebbestadsskolan manifesterar för klimatet
  av P4 Väst 2019-05-24 kl. 15:17

  Erik Mortensen och Ester Asplund Wallers värnar om klimatet.Lyssna: Grebbestadskolan manifesterar för klimatetEster Asplund Wallers och Erik Mortensen går i tvåan på Grebbestadsskolan och manifesterade för klimatet under fredagen.Alla lärare och elever på Grebbestadsskolan deltog i manifestationen som hölls i parken i Grebbestad. Klimatengagerade från över 100 orter runt om i Sverige anmält att de arrangerat manifestationer under fredagen.  – Man ska spara på jordens resurser, säger Ester Asplund Wallers som går i tvåan på Grebbestadsskolan. Samuel Stålrossamuel.stalros@sverigesradio.se0522-67 00 25

 • 19-årige Eric Olsson: Jag kommer inte rösta i EU-valet
  av P4 Väst 2019-05-24 kl. 14:15

  Eric Olsson ska inte rösta på söndag. Viola Andersson får se om hon hinner. Lyssna: RöstningenPå söndag är det val till Europaparlamentet. I Munkedal finns det ungefär 8000 röstberättigade personer. Cirka 1000 av dem har redan röstat.Sedan drygt två veckor tillbaka går det att förtidsrösta. Peter Berborn är administrativ chef i Munkedal. – Det började lite sådär, men nu har det ökat. Fram till igår hade vi tusen förtidsröster, säger han.19-årige Eric Olsson från Munkedal ska inte rösta i valet till Europaparlamentet och han minns inte om han röstade i riksdagsvalet. – Jag är inte ett dugg intresserad av politik, det är inget jag lägger energi på, säger han. Gustav Löfstrandgustav.lofstrand@sverigesradio.se0522-67 00 89

 • De söker kvinnorna som kämpade för rösträtt
  av P4 Väst 2019-05-24 kl. 14:10

  Jienny Gillerstedt och Fiffi MyrströmLyssna: utkast kvinnohistoriaDen 24 maj är det exakt hundra år sedan allmän och lika rösträtt för män och kvinnor i Sverige röstades igenom i riksdagen.Jienny Gillerstedt och Fiffi Myrström från Bohusläns museum jobbar med ett utställningsprojekt.– Vi forskar fram information kring kvinnorna som förde kampen här lokalt i Uddevalla, säger Jienny Gillerstedt. Marcus Gornemarcus.gorne@sverigesradio.se0522-67 00 67

Känsliga uppgifter? Tipsa säkert med Radioleaks!