P4 Göteborg

(Scrolla ner och välj avsnitt)

 • Ung man har avlidit efter knivbråket i Nordstan
  av P4 Göteborg 2019-07-21 kl. 08:50

  Arkivbild. Lyssna: Ung man har avlidit efter knivbråket i NordstanDen 19-årige man som blev knivskuren under fredagsnatten på Nordstadstorget har avlidit av sina skador.Sent under lördagskvällen kunde polisen fastställa identiteten på mannen. Han blev 19 år. – Anhöriga till offret är nu underrättade att han avled på operationsbordet uppe på Sahlgrenska, säger Thomas Fuxborg presstalesperson vid polisen i region Väst. Den 21-årige misstänkte gärningsmannen, som greps på spårvagnen i Gamlestaden, är nu anhållen misstänkt för mord. – Han greps på en spårvagn i Gamlestan och han hade en knivskada i ena armen. Vi har filmmaterial på hela händelseförloppet från övervakningskamera och även vittnen, säger Thomas Fuxborg. P4 Göteborg

 • Erik Friberg: Jag tänkte nog inte så mycket
  av P4 Göteborg 2019-07-20 kl. 21:54

  Häckens målskytt Erik FribergLyssna: Erik Friberg, Häcken berättar om sitt målBK Häcken vann med 0-1 borta mot GIF Sundsvall på lördagskvällen.Radiosportens reporter Carl-Johan Höiby beskriver målet, som kom i 59:e minuten, som fantastiskt. – Jag gör ett mål per år ungefär, så det är skönt att det kommer en ett-nolla i dag, säger spelaren Erik Friberg. Carl-Johan Höiby P4 Göteborgp4goteborg@sverigesradio.s

 • GAIS vann borta mot Degerfors
  av P4 Göteborg 2019-07-20 kl. 21:27

  Lyssna: Hör GAIS Marcus Bergholz om matchenMed matchens enda mål tog GAIS tre välbehövliga poäng borta mot Degerfors på lördagseftermiddagen.Det var Paulo Marcelo, som för övrigt gjorde sin första match för göteborgarna, som gjorde målet i den 33.e minuten. Detta efter ett klart övertag bollinnehav för Degerfors. I andra halvlek pressade hemmalaget på med många långa bollar in i straffområdet. Resultatet blev ett antal hörnor, efter bra försvarsspel av GAIS, men ingen riktigt, riktigt het målchans. – Vi behövde tre poäng och en kämpainsats och det var det vi fick i dag, säger Marcus Bergholz, lagkapten. Lasse Hellstrand P4 Göteborgp4goteborg@sverigesradio.s

 • Göteborgrederi dras in i internationell storkonflikt
  av P4 Göteborg 2019-07-20 kl. 15:52

  Lyssna: Göteborgrederi dras in i internationell konfliktDen 19 juli beslagtog Iran en oljetanker, ägd av rederiet Stena Bulk med säte i Göteborg. Beskedet kom vid 17-tiden under fredagen, säger Erik Hånell vd för Stena Bulk.Göteborgsrederiet blir nu en del av en till synes växande internationell storpolitisk konflikt. Iran hävdar att fartyget kolliderade med en iransk fiskebåt, men det stämmer inte, säger Stena Bulks vd Erik Hånell till P4 Göteborg.Vad är det som har hänt? – Iranska styrkor kom ombord på fartyget vid internationellt vatten vid Hormuzsundet, vi vet att fartyget ligger utanför Iransk kust. Nu jobbar vi med svenska och brittiska myndigheter för att genom dem etablera kontakt med den iranska ambassaden för att försöka lösa detta, säger Stena Bulks vd Erik Hånell. I slutet av juni i år beslagtogs ett iransk fartyg av de brittiska styrkorna. Kan det här vara en hämndaktion för det? – Enligt de uttalanden som gjordes från Irans sida, i det här läget, så är det inget som tyder på det. Men det är spekulationer som de flesta har tror jag, säger Erik Hånell. Lyssna på hela intervjun med Erik Hånell vd för Stena Bulk. Dennis Francodennis.franco@sverigesradio.s

 • Rekordmånga flyter till Göteborg idag
  av P4 Göteborg 2019-07-20 kl. 14:45

  Peter Martinsson har precis blåst upp sin båt.Lyssna: RiverrunUnder lördagen var det dags för riverrun, eventet där man åker fritt med gummibåt från Jonsered hela vägen in till Göteborg.Det är åttonde gången i rad som eventet arrangeras och i år är det rekordmånga deltagare, runt 100 personer. Peter Martinsson är en av dem. – Det är kul för man träffar nya människor och flyter hela vägen till Göteborg. Det bästa med det här är ju kamratskapet, säger Peter Martinsson som pumpade sin gummibåt med luft inför årets Riverrun. Dennis Francodennis.franco@sverigesradio.s

 • Tre personer häktade misstänkta för mord på 18-åring
  av P4 Göteborg 2019-07-20 kl. 13:55

  Lyssna: Tre personer häktade misstänkta för mord på 18-åringenTvå 21-åriga män och en 17-årig kvinna häktades på lördagen misstänkta för mordet på en 18-årig man tidigare i veckan, skriver GP.Det var natten till onsdagen som 18-åringen knivskars i samband med ett knivrån på Hjalmar Brantingsplatsen, enligt polisen. Tre misstänkta personer greps i närområdet; två 21-åriga män och en kvinna, 17 år. Idag häktades de, på sannolika skäl misstänkta för mord och grovt rån. Vilket GP var först med att rapportera. Samtliga nekar till brott skriver tidningen. P4 Göteborg

 • Vi shoppar mer – men attityden börjar förändras
  av P4 Göteborg 2019-07-20 kl. 08:54

  John Magnus Roos forskar vid Göteborgs universitet och Chalmers.Lyssna: Klimatoron märks inte när vi shopparTrots en ökad oro för klimatpåverkan så ökar vår konsumtion av prylar, ofta köper vi saker som är kopplade till våra hobbys.– Gillar man cykling så investerar man i en dyr cykel, vi ser mycket i media att vi ska maximera lyckan i våra liv. Kan vi få det lite bättre i mountainbikespåret så vill vi ha det, säger John Magnus Roos. Han forskar vid centrum för konsumtionsvetenskap vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet och vid fysisk resursteori på Chalmers. Hör John Magnus Roos om konsumtionen som ökar och om den förändrade attityden till shopping. Ida Cliffordsonida.cliffordson@sverigesradio.s

 • Storbritannien varnar Iran över beslagtaget fartyg
  av P4 Göteborg 2019-07-20 kl. 08:46

  Lyssna: Jeremy Hunt om tankerIran har beslagtagit den brittiskflaggade tankern Stena Impero som ägs av ett dotterbolag till svenska rederiet Stena. Storbritanniens utrikesminister Jeremy Hunt varnar nu Iran för konsekvenser om fartyget inte släpps. – Det här är fullständig oacceptabelt och Storbritannien kommer svara välavvägt men robust, sa utrikesminister Jeremy Hunt till den brittiska tv-kanalen Sky - innan han gick in i ett krismöte - om den brittiskflaggade oljetankern som tagits i beslag av Iransk miliitär. En andra tanker, också med koppling till Storbritannien, omringades av iranska båtar på fredagkvällen men släpptes vidare efter en varning. Händelsen i Hormuz-sundet är en upptrappning - i en känslig konflikt - där även USA är inblandat. Stena Impero har 23 personer i besättningen och ägs av ett dotterbolag till svenska Stena. Ingen svensk finns med i besättningen, enligt rederiet. – Vi undersöker uppgifterna. Vi kan konstatera att fartygets flaggstat är Storbritannien och att inga svenskar finns ombord, säger Moa Haeggblom vid Utrikesdepartementets presstjänst. Stena Bulk skriver på sin hemsida att okända, mindre båtar och en helikopter närmade sig fartyget i Hormuzsundet när det fortfarande befann sig på internationellt vatten. Företaget säger att de sedan fredagseftermiddagen inte kan nå fartyget. Nina Benner, Londonnina.benner@sverigesradio.s

 • Misstänkt mordförsök i Nordstan – två personer knivskurna
  av P4 Göteborg 2019-07-20 kl. 01:23

  Lyssna: Mordförsök GbgTvå personer har knivskurits vid ett större bråk i Nordstan i Göteborg natten mellan fredag och lördag.Enligt polisens vakthavande befäl Morten Gunnen handlar det om yngre män som bråkat. En av de skadade är enligt Gunneng svårt knivskuren. Brottsplatsen är avspärrad och polisen finns även på plats vid akuten på Sahlgrenska. Carina Galanou Ipsoniuscarina.galanou@sverigesradio.s

 • Butik rånad under pistolhot
  av P4 Göteborg 2019-07-19 kl. 22:54

  ArkivbildLyssna: Butik rånad under pistolhotEn ensam rånare tvingade till sig en mindre summa pengar från en mindre butik vid radiotorget i Västra Frölunda på fredagskvällen.Rånaren hotade personalen med en pistol och var maskerad samt mörkklädd. Ingen person ska ha kommit till skada och sent på fredagskvällen var ännu ingen gripen. P4 Göteborgp4goteborg@sverigesradio.s

 • Mordåtalad ska genomgå rättspsykiatrisk undersökning
  av P4 Göteborg 2019-07-19 kl. 21:32

  Lyssna: Mordåtalad ska undersökas psykisktDen man som misstänks ha mördat sin exfru i Mölnlycke i slutet av december förra året ska nu genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.Beslutade fattades av Göteborgs tingsrätt på fredagen. Först efter undersökningen återupptas förhandlingarna igen, berättar kammaråklagare Lotta Nielsen för P4 Göteborg. Enligt åklagaren är motivet till mordet hedersrelaterat. När rättegången återupptas igen, ska bland annat ett vittne höras angående hedersproblematik. P4 Göteborgp4goteborg@sverigesradio.s

 • Polis som sköt knivman agerade i nödvärn
  av P4 Göteborg 2019-07-19 kl. 20:13

  ArkivbildLyssna: Polis som sköt knivman agerade i nödvärnPolisen som sköt en man i Angered i samband med en insats i juni agerade i nödvärn, det bedömer särskilda åklagarkammaren.Förundersökningen om tjänstefel är nu nedlagd. Mannen som sköts hade attackerat polisens kollega och skurit denne i halsen med en kniv. P4 Göteborgp4goteborg@sverigesradio.s

 • Nicholas Bryant: "Vill vara bäst i världen"
  av P4 Göteborg 2019-07-19 kl. 18:57

  Nicholas Bryant är i Thailand och gör sig redo för VM.Lyssna: Nicholas Bryant: "Vill vara bäst i världen"22-åringen från Göteborg satsar på guldmedalj i thaiboxning-VM.Nicholas Bryant har varit i Thailand en månad för att träna inför VM i thaiboxning som börjar i helgen. I våras tog han SM guld i sin viktklass, 57 kilo, hemma i Göteborg. Nu är målet att vinna. – Men det är inte guldet jag vill ha utan det är själva titeln, att vara bäst i världen, säger 22-åringen. Hör mer från Nicholas Bryant i klippet. P4 Göteborgp4goteborg@sverigesradio.s

 • 14-årig flicka tros förts utomlands - pappan åtalas 
  av P4 Göteborg 2019-07-19 kl. 15:36

  Lyssna: Flicka förde ur landet pappan åtalasEn man i 45-årsåldern åtals för för grov egenmäktighet med barn. Enligt åklagaren har mannen fört ut sin då 14-åriga dotter ur landet.Det var under hösten 2017 som mannen misstänks har fört dottern utomlands och hon tros nu vara i Palestina. Dottern, som är svensk medborgare, fick vid tiden vård enligt LVU, lagen om vård av unga, i hemmet i Göteborg. Tidigare hade hon fått LVU-vård utanför hemmet, eftersom myndigheterna befarade att flickan utsattes för våld och kränkningar i hemmet och det fanns en oro för att hon skulle föras ur landet och giftas bort. Pappan sitter häktad sen slutet av juni och nu väcks alltså åtal för egenmäktighet för barn. P4 Göteborg p4goteborg@sverigesradio.s

 • Bronshjältarna laddar om för Allsvenskan
  av P4 Göteborg 2019-07-19 kl. 15:07

  Julia Zigiotti Olme och Elin Rubensson i Kopparbergs/Göteborg FCLyssna: Självständigt ljud webben VM-hjältar i vardagenEfter VM-succén och alla hyllningar är nu de svenska bronshjältarna tillbaka i fotbollsvardagen. Till helgen väntar allsvensk omstart.P4 Göteborg träffar Elin Rubensson och Julia Zigiotti Olme i Kopparbergs/Göteborg FC när de laddar upp på Valhalla IP. – Vi har ju haft en fantastisk sommar bakom oss men det är alltid roligt att spela Allsvenskan så vi är taggade, säger Elin Rubensson. Göteborgs FC spelar nästa match borta mot Vittsjö på söndag 21/7. Första hemmamatchen är 31/7 då laget gästas av Piteå. Peter Stenbergpeter.stenberg@sverigesradio.s

 • Nya fynd av blåskrabba oroar forskare
  av P4 Göteborg 2019-07-19 kl. 14:30

  Dr Jan Beerman, AWI, HelgolandLyssna: Invasiv krabba hotarStrandkrabban i våra vatten hotas nu av Blåskrabban. Det är en privatperson som fångat 50 småkrabbor i Svanesundsområdet innanför Orust.Krabban hittades i våra vatten första gången 2012 och forskarna är nu oroliga för vad den kan ställa till med. De hoppas kunna samla in och avliva små blåskrabbor innan arten får ordentligt fäste, säger Matz Bergren, forskare vid marina institutionen på Göteborgs universitet. P4 Göteborgp4goteborg@sverigesradio.s

 • Misstänkta för rånmord begärs häktade
  av P4 Göteborg 2019-07-19 kl. 10:48

  Lyssna: Mordmisstänkta begärda häktade tgmDe tre personer en ung kvinna och två män som sedan i onsdags suttit anhållna misstänkta för mord på en 18-årig man begärs nu häktade.– De tre har på fredagen begärts häktade, på sannolika skäl misstänkta för mord och grovt rån, säger åklagare Thomas Willén till P4 Göteborg. Det var tidigt på onsdagsmorgonen som en 18-årig man och en jämnårig kompis knivrånades på Hjalmar Brantingsplatsen i Göteborg av tre personer. I samband med rånet blev 18-åringen knivhuggen och avled några timmar senare på sjukhus av av skadorna. Polis grep kort där efter de tre misstänkta rånarna, två män 21 år gamla och en 17-årig kvinna. De hade då stöldgodset på sig. Alla tre är misstänkta för de två brotten, tillsammans i samförstånd. P4 Göteborgp4goteborg@sverigesradio.s

 • Telefonbedrägerier mot unga ökar kraftigt
  av P4 Göteborg 2019-07-19 kl. 10:01

  Lyssna: Telefonbedrägerier mot unga ökar prataPolisen ser en kraftig ökning av antalet personer mellan 20 och 24 år som lurats av bedragare via telefon, så kallad vishing.Hittills i sommar har unga personer lurats på 2,6 miljoner kronor över telefon. främst är det personer mellan 20 och 24 år som drabbats, skriver Polisen på sin webbsida. I slutet av förra året skedde också en kraftig ökning av antalet anmälningar, men då gällde det främst bedrägerier riktade mot äldre. På drygt sex veckor har 122 anmälningar kommit in, där brottsoffret är fött 1990 eller senare. Före sommaren var antalet anmälningar någon enstaka i månaden, skriver Polisen. Telefonbedrägerierna går ut på att bedragare utger sig för att ringa från banken, ett företag eller en myndighet. Den som kontaktas luras att lämna ut kortuppgifter och koder eller logga in på sin bank. Polisens tips: Så skyddar du dig! P4 Göteborgp4goteborg@sverigesradio.s

 • Cardi B ställer in Göteborgsbesök
  av P4 Göteborg 2019-07-19 kl. 09:39

  Lyssna: Cardi B ställer in WOWDen amerikanska hiphopstjärnan Cardi B, som var ett av Way Out West huvudnummer i år har ställt in sin medverkan på festivalen meddelar arrangörerna på Facebook, skriver GT.– Vi beklagar den här situationen och jobbar nu hårt för att inom kort presentera en ny bokning i den lucka som uppstått i schemat, skriver Way Out West. P4 Göteborgp4goteborg@sverigesradio.s

 • Utredning av kameraövervakning på fiskefartyg upprör branschen
  av P4 Göteborg 2019-07-19 kl. 08:45

  Lyssna: Självständigt FiskeriövervakningHavs- och vattenmyndigheten har fått i uppdrag av regeringen att utreda hur man kan införa kamerabevakning av fiskefartyg. Det väcker starka känslor inom fiskeribranschen.Syftet är att säkerställa att all fisk som fångas ska tas ombord och landas i hamn, detta för att undvika slöseri och främja ett hållbart fiske. Yrkesfiskaren och ordföranden för Sveriges Fiskares Producentorganisation Peter Ronelöv Olsson är kritisk till kameraövervakning ombord. - För det första är det integritetskränkande. Sen är det mycket lättare att lura en kamera än en människa, säger han. Enligt regeringen behöver kontrollerna skärpas. I ett pressmeddelande skriver landsbygdsminister Jennie Nilsson att utredningen av kameraövervakning är ett steg mot en effektivare och modernare fiskekontroll. Uppdraget ska redovisas senast den 31 december 2019. P4 Göteborgp4goteborg@sverigesradio.s

Känsliga uppgifter? Tipsa säkert med Radioleaks!