NYHETERsto

Här är vi ”ON IN 60 SECONDS” med de  75  senaste nyheterna från NYHETERsto!

Chans till vit jul i STO

Knappt en vecka kvar till julafton och för den som hoppas på en vit jul finns chans att så blir faller. Snö eller snöblandat regn säger prognosen från Klart.se. Snö på julafton är väl något alla vill ha. Jukänslan blir då på topp och både torsdag, fredag och lördag denna veckan

Misshandel på camping

Vid 03:40 på söndagsmorgonen fick polisen samtal från Tollenäs camping i Stenungsund. En man uppgav att han blivit misshandlad av en annan manm Mannen som blivit misshandlad var inte i behov av en ambulans. Polisen har varit på plats för att skriva en anmälan. 

Tre ärenden på Stenungsbaden för polisen på 40 minuter

Polisen gjorde ett besök på Stenungsbaden strax före klockan 01 och fick på plats tre ärenden inom loppet av 40 minuter. 00:53 STENUNGSUND Strax före klockan 01 fick man ta hand om en man i 25-åldern som hade fått lite för mycket av alkohol i sig. Han togs med enligt LOB och

Godmorgon STO – Söndag 16 December

NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Inbrott i frisörsalong

Frisyr Ateljén på Doterödsvägen har under natten eller morgonen utsatts för inbrott och skadegörelse. En stor sten har kastats in genom entrérutan och från lokalerna förövarna med sig kassaapparaten. Kassaapparaten har hittas på Janssons väg i närheten.  Det är inte första gången som frisörsalonger utsätts för inbrott och där kassaapparaten försvinner.

Misstänkt narkotikabrott

En polispatrull anträffade en man i 25-årsåldern på Stenungsön natten till lördag. Mannen misstänks ha brukat narkotika. Han är i behov av vård och man kör honom till Kungälvs sjukhus. En anmälan är skriven gällande ringa narkotikabrott, eget bruk.

Morgonrapporten – Lördag

God morgon STO - Lördag 15 December NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Larm om brand i villa
– Ägare släckte själva

Räddningstjänst och ambulans larmades vid 18:15 om brand i en villa i Sibräcka på Tjörn. Både Kållekärr och Skärhamn åkte till adressen, men branden var redan släckt av villaägaren själv. Räddningstjänsten kontrollerade på plats att allt var ordentligt släckt innan man kunde lämna platsen.  Inga personskador. 

Åtal efter hemligt tillslag i Ucklum – Hade 32 kilo cannabis i bilen

I oktober 2018 stoppade polisen en bil i Ucklum tidigt på morgonen. Insatsen var hemlig, men många som passerade kunde se att polisen gick igenom ett fordon vid rondellen. Efter insatsen åtalas nu en man i 40-årsåldern från Göteborgsområdet för att bland annat ha transporterar narkotika.  I bilen fanns nära 32

Slog sönder backspegel på bil – Dömd för skadegörelse

I augusti 2017 slog en man i 50-årsåldern hemmahörande på Orust sönder en backspegel på en bil i Henån. Uddevalla tingsrätt har nu dömt mannen för skadegörelse. Mannen döms till villkorlig dom och dagsböter, 40 à 50 kronor. Summa 2 000 kronor. Han ska även betala ett skadestånd till bilägaren på

Vittne till olycka efterlyses

Onsdag 12/12 inträffade en olycka mellan en personbil och en moped vid korsningen Hjälmarevägen/Göteborgsvägen (Nästa INGO/Korvan). Nu söker inblandade i olyckan efter ett vittne. I samband med olyckan stannade en kvinna sin bil och satte på varningsblinkers för att varna uppmärksamma andra på att något har hänt. Inblandade i själva olyckan

Morgonrapporten – Fredag

God morgon STO - Fredag 14 December NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Dömd för narkotikabrott – Hade kokain på krogen

En man i 45-årsåldern har vid Uddevalla tingsrätt dömts för narkotikabrott efter att ha haft 2,89 gram kokain på sig vid ett besökte krogen. Det var vid 19-tiden på kvällen som två män precis skulle snorta kokain på ett bord när ordningsvakter kommer på dom. Båda männen togs med för provtagning,

Åtalas för skadegörelse

En man i 25-årsåldern står vid Uddevalla tingsrätt åtalad för skadegörelse i Stenungsund. Mannen ska ha krossat flera fönsterrutor till en fastighet i april 2018.  Den åtalade har i förhör erkänt brott.  Stenungsundshem AB, som äger fastigheten yrkar på skadestånd på sammanlagt 8 078 kronor. 
Nya miljoner till lokala LEADER-projekt

Drygt två miljoner fördelades på fem projekt som alla på olika vis bidrar till lokalt ledd utveckling i Leader Södra Bohuslän. Två av dessa projekt drivs i STO-området.  Det var i måndags som Leader Södra Bohusläns styrelse träffades i Ellös Parken för att besluta om vilka projektidéer som skulle få sina

Dömd för skadegörelse på Kyrkenorumskolan

En kille i 20-årsåldern har  vid Uddevalla tingsrätt dömts för skadegörelse. Mannen har krossat en fönsterruta till ett kontor på Kyrkenorumskolan. Händelsen ska ha skett i juli 2018 och killen har erkänt brott. Uddevalla tingsrätt dömer killentill dagsböter 40 á 200 kronor. Summa: 8 000 kronor. Han ska även betala ett skadestånd

Körde av vägen – Ledig polis på plats. Flera trafikolyckor på morgonen

På luciamorgonen har flera trafikolyckor inträffat i vårt område. Ingen av olyckorna har dock räddningstjänsten behövt åka ut på och det finns inga rapporterade personskador.  Lv 160 nära Nötesundsbron- Bilist kört av vägen. Saknar körkort. Ledig polis på plats och kollegor med blåljus på väg. Föraren till personbilen i diket saknar

Morgonrapporten – Luciamorgon

God morgon STO - Torsdag 13 December NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. VI ÖNSKAR DIG EN TREVLIG LUCIAMORGON!- Här

Musikhjälpen – Ett projekt för hela Stenungskolan

Just nu pågår Musikhjälpen med engagemang runt om i Sverige för att samla in pengar till årets tema "Alla har rätt att funka olika"‎. På Stenungskolan i Stenungsund har man denna vecka elevens val - där alla elever arbetar med med detta tema och även dom försöker samla in pengar. Eleverna

Orustbo åtalas efter bomblarm på Mc Donald´s

En man i 35-årsåldern hemmahörande på Orust står vid Uddevalla tingsrätt åtalad för ett fleratl stölder, hot mot tjänsteman och för olaga hot efter bomblarmet för några veckor sedan på Mc Donald´s i Stenungsund. Mannen åtalas även för ett flertal stölder, bland annat på kommunhuset i Henån samt skadegörelse på Henåns

18 JAS-plan i en julgransformation önskade God Jul

Idag var det dags för Skaraborgs flygflottilj F7s traditionsenliga julhälsning i form av julgransflygning! Man flög med 18 JAS 39 Gripen över bland annat över Stenungsund i en julgransformation. https://youtu.be/YwuBJZGgyoo Tidtabellen stämde bättre än tåget, någon minuts försening och på bara några sekunder var det över. NYHETsto´s fotograf lyckade fånga ögonblicket i

Misstänkt drograttfylla

Strax efter midnatt, natten till onsdag stoppade och kontrollerade polisen föraren till en personbil vid Nösnäsmotet i Stenungsund. Föraren visade tacken på att vara påverkad och togs med för provtagning.  En anmälan upprättades och mannens körkort togs omhand. 

Silent Night – Musikevenemang med musik streamad till hörlurar

Den här veckan genomförs Deltas Julvecka med massor av aktiviteter för unga på Häggvallskolan. Veckan avslutas med en annorlunda kväll med "Silent Night" - DJ som ger publiken musik streamad till trådlösa hörlurar. På plats finns DJ Sebbe och DJ Imran som genom tre kanaler bjuder publiken på musik. På en vägg

Morgonrapporten – Onsdag

God morgon STO - Onsdag 12 December NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Teknikcollege svetselever erhåller internationellt certifikat

Nyligen genomförde Teknikcollege Stenungsunds elever på det industritekniska programmets svetsinriktning en internationell svetsarprövning då de certifierades enligt internationell standard efter att ha avlagt ett examensprov. Sedan tidigare har teknikcollege samverkan med arbetslivet och skickliga yrkeslärare vunnit både regionala och nationella erkännanden i form av olika utmärkelser. Nu visar sig detta

Grattis Hallberg-Rassy 75 år

Hallberg-Rassy, 100 % familjeägt och familjedrivet fyller i år 75 år - Stort grattis! Hallberg-Rassy drivs sedan 2003 av andra generationen, Magnus Rassy. Här följer en snabb resa genom tiden med historien om en av Världens mest framgångsrika båtvarv. Hallberg-Rassys historia går så långt tillbaka som till hösten 1943, i hjärtat
Åtalas efter grov misshandel på vandrarhem

För en månad sedan blev två gästarbetare som bodde på Tollänäs vandrarhem misshandlade. Den misstänkta gärningsmannen, en man i 25-årsåldern stal sedan en bil på området och försvann. Mannen kunde senare gripas och åtalas nu för grov misshandel och tillgrepp av fortskaffningsmedel.  De två som enligt åklagaren ska ha blivit  grovt

Åtalas efter stöld av moped

En man i 25-årsåldern står vid Uddevalla tingsrätt åtalad för stöld alternativt tillgrepp av fortskaffningsmedel samt ringa narkotikabrott. Mopeden stals på Älvhem i Stenungsund i början av september.  Han åtalas även för ringa narkotikabrott efter att provsvar visat att han brukat narkotika.  Den åtalade har i förhör erkänt. 

Morgonrapporten – Tisdag

God morgon STO - Tisdag 11 December NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Misstänkt stöldgods – Däckhög under presenning

Polisen larmades till Tollenäs Camping på måndagseftermiddagen sedan en privatperson anträffat en mängd däck gömda under en presenning. Inringaren misstänkte att det rörde sig om misstänkt stöldgods.  Polis på plats kontrollerade däcken och fann ett registreringsnummer, man ringde ägaren som uppgav att han sålt däcken.  Frågan som återstår är varför de på

Tjörn har tredje bästa grundskolan i Västra Götalandsregionen i ny undersökning

Undersökningar om "Bästa Grundskolan" duggar tätt och när Sveriges kommuner och landsting (SKL) presenterade sitt resultat i  "Öppna jämförelser för grundskolorna" kom Tjörn på en tredje plats i Västra Götaland. Totalt i landet blev placeringen 59, en klättring med 41 platser. De tre sammanräknade resultaten som SKL räknar in i rankningen

Dags igen för flygande julgranar

På onsdag, den 12 december är det dags för Skaraborgs flygflottilj F7s traditionsenliga julgransflygning! Man flyger med nio till tolv JAS 39 Gripen över bland annat över Stenungsund i en julgransformation. – Tomten har nu officiellt bett Skaraborgs flygflottilj om hjälp med julgransflygning. Skaraborgs flygflottilj har svarar ja. För oss är

Nationell trafikvecka: Fokus på nykterhet i trafiken

Den här veckan har polisen Nationell Trafiksäkerhetsvecka med fokus på nykterhet i trafiken. Veckorna före jul är det många festligheter som väntar. Dricker du alkohol till julbordet är det viktigt att du tänker på hur du tar dig hem efteråt. Polisens huvudsyfte med trafikveckan är framför allt att uppmärksamma faran med

Här kan du fira Lucia i STO-området

Vi önskar dig en trevlig Lucia. Här har du möjlighet att uppleva ett riktigt luciatåg... TJÖRNLuciafirande på TyftOnsdag 12 december19:00 - 21:00 Torsdag 13 december19:00 - 21:00 - Vi välkomnar er till skolans traditionella luciafirande med konsert med musiklinjen och luciatåg. Kaffe, lussekatt och pepparkaka Man ger också information om och insamling till skolans

Singelolycka på E6

En singelolycka inträffade på E6 norrgående mellan Kode och Jörlanda strax efter klockan 08 på måndagsmorgonen. Föraren till en personbil körde av vägen. Halt på platsen. Oklart med personskador.  Räddningstjänst, polis och ambulans på plats. Begränsad framkomlighet under räddning- och bärgningsarbetet.  Strax innan larmet om olyckan rapporterade Trafikverket om fordonshaveri och däckexplosion

Morgonrapporten – Måndag

God morgon STO - Måndag 10 December NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Misstänkt misshandel slutade med LOB

Polisen larmades till Stenungsunds centrum på lördagskvällen. En kvinna uppgavs ha blivit slagen av en man utanför en restaurang. När polisen kom till platsen ville kvinnan inte medverka i någon anmälan.  Polisen har dock skyldighet att ändå skriva en anmälan gällande misstänkt misshandel om det kommer till deras kännedom.  En man på

Ödsmåls IK fick grusplanen sönderkörd

På lördagskvällen, vid 21-tiden fick polisen samtal om tre fordon som körde sönder Ödsmåls IKs grusplan. Då det finns ont om inomhustider används fortfarande grusplanen och nu blir det onödigt extrajobb och utgifter för klubben att fixa till planen igen. Det är inte första gången som Ödsmåls IK drabbas av liknande

SIF-gården utsatt för inbrott – igen

Natten till söndag, vid 04:30 - kom larm från SIF-gården vid Yttre Ringleden. På plats kunde man konstatera att en glasruta var krossad. En anmälan gällande inbrott/stöld är skriven. Oklart om, och i så fall vad förövarna fick med sig.  SIF-gården har de senaste åren haft flera liknande inbrott där en

Morgonrapporten – Söndag

God morgon STO - Söndag 9 December NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!
Misstänkt rattfylleri – Körde i diket

Föraren till en personbil körde i diket vid Långlanda, strax innan Svanesund på lördagskvällen. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades ut. Mannen som kört i diket blåste positivt i polisens sållningsinstrument och togs med för provtagning.  Det finns dock inga vittnen till körning eller som sett olyckan inträffa.  Inga personskador. 

En till sjukhus efter krock med älg

En viltolycka inträffade på lördagskvällen mellan Fagerfjäll och Kuballe på länsväg 169. Föraren till en personbil kolliderade med en älg. Föraren var ensam i bilen och hade glassplitter och blödde i ansiktet. Han åkte med ambulansen för kontroll och vård.  Älgen avled i samband med olyckan. Vägen var avstängd under räddning och bärgningsarbetet. 

Morgonrapporten – Lördag

God morgon STO - Lördag 8 December NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Sjöräddningssällskapet inviger nytt stationshus på Käringön

Imorgon lördag kommer Sjöräddningssällskapet Käringön smyginviga sitt nya stationshus på Käringön för alla boende och nyfikna på ön. I vår, vid Kristi Himmelsfärd har man den officiella stora invigningen för alla. Öppet hus lördag den 8 december för alla Käringöbor har man klockan mellan kl 12.00 - 15.00. Sjöräddningssällskapets sponsorer bjuder

Ung kille åtalas för ringa narkotikabrott

En söndagseftermiddag i slutet av september kontrollerade polisen flera ungdomar på Göteborgsvägen i Stenungsund efter misstanke om att de brukat narkotika. En av dessa åtalas nu vid Uddevalla tingsrätt för ringa narkotikabrott, eget bruk. Killen är under 18 år, men straffmyndiga. Han båda testades positivt för cannabis och har erkänt brott. 

Företag dömd att betala skadestånd efter arbetsplatsolycka

Under 2016 utfördes en utbyggnad av ett företags lokaler i STO-området. På området inträffade under denna tid en arbetsplatsolycka. Vem som bar ansvar för olyckan har nu utretts och Uddevalla tingsrätt. Den som blev skadad i samband med arbetsplatsolyckan ska ha fått skador så som brott av bäckenbenet och sakrallbenet

Åtalas för våldtäkt

En man i 20-årsåldern bosatt i en annan del av landet står vid Uddevalla tingsrätt åtalad för våldtäkt efter en händelse ska ha skett på Orust i september 2017.

Morgonrapporten – Fredag

God morgon STO - Fredag 7 December NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

I natt stängdes järnvägsövergångarna

Efter fyra tragiska dödsolyckor på samma järnvägsövergång de senaste åtta åren har kommun och Trafikverket valt att stänga järnvägsövergångarna för gående vid Solgårdsdalen, men även den liknande övergången med gångfålla vid Södra Vägen i centrala Stenungsund. I natt var det dags. NYHETERsto var på plats när järnvägsövergångarna stängde.

Dömd för vårdslöshet i trafik

En kvinna i 75-årsåldern från Stenungsund har vid Uddevalla tingsrätt dömts för vårdslöhet i trafik efter en trafikolycka i Myggenäs korsväg i början av november 2017.
NTF: Nästan 4 av 10 omkomna bilförare saknar bälte

Bilbältet är den viktigaste säkerhetsdetaljen i bilen, både i fram- och i baksätet. För att klara Nollvisionens mål om färre dödade i trafiken måste bältesanvändningen ligga på minst 97 procent. NTF Västs årliga mätning av bältesanvändningen i tätort i västra Sverige visar att den genomsnittliga siffran fortfarande är alldeles för

Grundskolan infört filter för internet

Stenungsunds kommun har nu inför filter elevernas datorer. Filtret fungerar för alla elever som använder det personliga kontot man fått via skolan, oavsett om man är uppkopplad via skolans, bibliotekets eller hemmanätverket. Man har även lagt in en spärr så man via skolans datorer inte kan logga ut och och

Ringa stöld på ICA Kvantum

Strax före stängning igår onsdag fick ICA Kvantum besök av en känd "kund" sedan tidigare som plockade på sig varor utan att göra rätt för sig i kassan.

Morgonrapporten – Torsdag

God morgon STO - Torsdag 6 December NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Trafikolycka vid Grössbacke

På onsdagseftermiddagen inträffade en singelolycka på länsväg 650, gamla E6 i höjd med Grössbacke. Föraren till en personbil fick solen i ögonen och körde in i framförvarande bil.

65 fast i hastighetskontroller på tisdagen

Igår tisdag genomförde polisens aspiranter trafikkontroll med inriktning hastighet i vårt område. Under dagen utfärdades 65 ordningsböter för hastighetsöverträdelser. Dessutom anträffades en efterlyst person i samband med trafikkontrollerna.

Fem båtmotorer stulna på Tjörn

Även om båtsäsongen sedan länge är över är det alltid säsong för båtmotortjuvarna. Trots att båtarna ligger på vinterförvar innanför staket och stängsel så stoppar det inte alltid tjuven. Polisen Båtsamverkan Väst rapporterar om fem stölder och ett stöldförsök av båtmotorer på Tjörn.

Morgonrapporten – Onsdag

God morgon STO - Onsdag 5 December NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Egnahemsfabriken på Tjörn kan få pris

Tio projekt har nominerats till det nyinstiftade Bopriset på 100 000 kronor. Priset delas ut till en person eller ett projekt som bidragit till attraktiva bostäder med kvalitet för alla.

Narkotikabrott och grov olovlig körning med personbil på bilfri ö

En man i 55-årsåldern har vid Uddevalla tingsrätt dömts för grov olovlig körning, ringa narkotikabrott och rattfylleri. Mannen, som saknar giltigt körkort stoppades enligt domen av polisen för kontroll när han körde bil på Gullholmen, Orust i augusti 2018. Gullholmen är en bilfri ö -  hur man kan bli stoppad