NYHETERsto

Här är vi ”ON IN 60 SECONDS” med de  75  senaste nyheterna från NYHETERsto!

Tänk säkert – skydda din viktigaste information

Enligt Brå anmäldes det under första halvåret 2018 totalt 752 000 brott – av dessa var 120 000 bedrägeribrott. Inom kategorin bedrägeribrott var datorbedrägeri den brottstyp som ökade mest under det första halvåret 2018. Bedrägerier med hjälp av internet ökade under samma tid med 24 procent till 12 900 brott.

Hemmashoppen flyttar hem till Stenungsund

Hemmashoppen har sålt vitvaror, robotgräsklippare, trädgårdsprodukter och elektronik både via fysiska butiker i Göteborg och via internet sedan 2013. Företaget och ägaren, Alexander Thor, 29 kommer från Stenungsund - men verksamheten har bedrivits från Göteborg. Nu är det dags att komma hem. I slutet av november öppnar man en

Misstänkt narkotikabrott

Strax före klockan 02 påträffades en kille i övre tonåren på Älvhemsvägen i Stenungsund. Killen misstänks ha brukat narkotika och fick följa med för provtagning.

Pågående bilstöld hindrades av allmänheten

Vid 00:20 såg vittnen hur två killar försökte stjäla en bil på parkeringen vid Kopper Pizzeria. När de blir upptäckta springer de snabbt därifrån mot gångtunneln mot Stenungskolan. Bilens motor är igång.

Misstänkt överdos av GHB bakom skola

Polis, och ambulans larmades på tisdagskvällen till Häggvalskolan på Tjörn. Två personer, en kille och och en tjej i övre tonåren misstänks ha brukat GHB. Killen har överdoserat och ligger och krampar på basketplanen.

Morgonrapporten – Onsdag

God morgon STO - Onsdag 17 oktober NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Viltolycka länsväg 169

En olycka mellan en personbil och ett rådjur inträffade på länsväg 169 mellan Fagerfjäll och Kuballe på Tjörn på tisdagskvällen. Inget larm till räddningstjänsten men Trafikverket rapporterar om glassplitter över hela vägbanan.

Rensning av vattenledningar

Under veckan pågår ett arbete att rensa vattenledningarna i en del områden i Stenungsund. Det handlar om Hällebäck, Högenorum och Kyrkenorum. Arbetet utförs nattetid och vattnet kommer därför vara avstängt från och till.

Fick älg i vindrutan

Gunnarsbo längs länsväg 160 mellan Varekil och Vräland på Orust är ett känt viltstråk för älgar. Senast i går kväll varnade NYHETERsto för fem älgar som var farligt nära vägen. Ikväll hamnade en av älgarna i vindrutan på en personbil.

Larm om brand i villa

Räddningstjänst, ambulans och vaktbolag larmades på tisdagskvällen vid klockan 18 till en villa i Norum, Stenungsund efter larm om brand i villa.

Stöld i fordon och skadegörelse

En bilägare kontaktade polisen på tisdagseftermiddagen efter att ha haft inbrott och skadegörelse i sin bil som stod parkerad i Stansvik, Rönnäng.
Insats mot illegal arbetskraft

Polisen Fyrbodal tillsammans med gränspolisen, skattemyndigheten och tullverket har under tisdagen besök företag i hela polisområde Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår. Man besöker företag där man har fått tips om att det kan finnas illegal arbetskraft. - Insatsen leds av Polisen Fyrbodal men man besöker även företag inom

Inbrott hos Björns Fiske & Jakt

Strax före klockan 06 kom larm om inbrott hos Björns Fiske & Jakt på Strandvägen. En ruta är krossad och en kniv och eventuellt en åtalkamera är tillgripen. Två personer på en moped har setts lämna platsen på moped. - Troligen har de blivit skrämda av inbrottslarmet och inte fått

Morgonrapporten – Tisdag

God morgon STO - Tisdag 16 oktober NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Väjde för räv – Körde in i refug

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades vid 00:20 till Kållekärr på Tjörn. En bilist hade väjt för en räv och kört in i refugen vid ICA Runes.

Dömd efter bråk på HVB-hem

En kille, minderårig men straffmyndig – har vid Uddevalla tingsrätt dömts för våld mot tjänsteman. Killen var vid tidpunkten inskriven på HVB-hemmet och ska ha slagit ett knytnävsslag i ansiktet på en anställd.

Barn räddades från berg av brandmän

Katter i träd är en sak räddningstjänsten ibland får rycka ut på - men även barn som missbedömer sin förmåga och fastnar uppe på ett berg. På eftermiddagen fick räddningstjänsten komma till undsättning och rädda två barn i 7- årsåldern som var ute och lekte. Att klättra upp - var

Åtalas för våldtäkt mot barn på skolgård i STO-området

Två killar, straffmyndiga men under 18 år åtalas för våldtäkt mot barn och grov våldtäkt mot barn. Det här efter två händelser innan sommaren vid en grundskola i STO-området. Den ena killen åtalas för våldtäkt mot barn respektive grov våldtäkt mot barn. Den andra killen åtalas för våldtäkt mot barn. Båda

Stenungsund drog in 23 625 kronor till Walk of Hope

I början av september genomfördes årets Walk Of Hope i Stenungsund. 254 promenerade till förmån för Barncancerfonden och sammanlagt fick man in 23 625 kronor. Totalt drog hela Walk of Hope runt om i Sverige in över en miljon (1 016 817 kronor)

Silltransport väjde för älg blev en världsnyhet

En lastbil på väg till Klädesholmen på Tjörn väjde för en älg i början av oktober på länsväg 169 mellan Fagerfjäll och Kuballe. Lasten, bestående av sill från Norge hamnade på och vid vägen. NYHETERsto var som enda media på plats och nyheten - sill kombinerad med älg blev en

Idag börjar amnesti för explosiva varor att gälla
– Polisen kommer hämtar

Flera gånger tidigare har Sverige haft amnesti för vapen. Nu gäller den för första gången för explosiva varor, som handgranater, sprängämnen eller pyrotekniska artiklar. Men den här gången får man absolut inte ta med sig föremålen in till polisstationen utan polisen kommer och hämtar det istället. I ett försök att

Morgonrapporten – Måndag

God morgon STO - Måndag 15 oktober NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!
Inbrott i villa i Henån

På lördagskvällen vid 21:35 upptäcktes ett inbrott i en villa på Odens väg i Henån. Ett fönster är uppbrutet. Oklart när inbrottet ska ha skett och vad som saknas.

Morgonrapporten – Söndag

God morgon STO - Söndag 14 oktober NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Brand på Nouryon (AkzoNobel)

Räddningstjänsten har dragit stort larm samt förstärkning från Tjörn, plus industristyrkan till Nouryon, tidigare AkzoNobel efter larm om brand inne på industrin.

Trafikolycka i Stensbo

En singelolycka inträffade i Stensbo mellan Ellös och Hälleviksstrand på Orust på lördagen. Räddningstjänsten larmades ut, men när de kom fram var olyckan redan uppklarad.

Morgonrapporten – Lördag

God morgon STO - Lördag 13 oktober NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Målvaktsbilar togs i beslag i Henån

Två fordon som ägs av bilmålvakter och som använts som både transportmedel och "bostad" - och som varit parkerade i Henån en längre tid togs på fredagen i beslag. Fordonens ägare har skulder på 70 000 kronor respektive 113 000 kronor. Det handlar om bland annat obetalda skatter och parkeringsböter.

Socialtjänsten tog fel barn vid omhändertagande

För några månader sedan skulle socialtjänsten omhänderta ett barn på Orust - men tog då fel barn. Man förväxlade en tvååring med en nioåring. En Lex Sarah-anmälan är nu gjord, det rapporterar Sveriges Radio Göteborg. I Lex Sarah-anmälan står det att det att nioåringen blev chockad och skrämd. Föräldern fick

Morgonrapporten – Fredag

God morgon STO - Fredag 12 oktober NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

POLISEN: – Skydda kod vid uttag och se upp för karttricket

I början av veckan blev en kvinna i 80-årsåldern utsatt för "karttricket" i Lerum. Någon i kassakön såg hennes kod, sedan fick hon besök i hemmet - efter det saknas kort och ett uttag på flera tusen är gjort.  Nu varnar polisen för ligan som rör på sig från kommun

Misstänkt narkotikabrott och drograttfylleri

På torsdagsförmiddagen, vid 09:25 fick polisen samtal om en vinglig färd över Tjörnbron mot fastlandet. Föraren har varit nere i diket flera gånger och även touchat bergväggen i tunneln vid Stenungsön. Färden fortsätter vingligt och snabbt. Vid Circle K i centrala Stenungsund parkerar föraren vid bensinpumparna och går in i

Dömd för olaga hot och misshandel

En man i 30-årsåldern har vid Uddevalla tingsrätt dömts för misshandel och olaga hot efter en händelse i Stenungsund för ett år sedan. Mannen har enligt domen slagit en annan man i magen och sedan dragit ner honom i marken.

Morgonrapporten – Torsdag

God morgon STO - Torsdag 11 oktober NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!
Misstänkta batteritjuvar på besök

På onsdagen fick bilverkstäder i Stenungsundsområdet besök av en silverfärgad Renualt med utländska registreringsskyltar som plockade på sig begagnade bilbatterier. Batterier säljs sedan till mindre seriösa skrotfirmor för metallens skull. 

Dömd för ringa narkotikabrott

En kvinna i 20-årsåldern från Tjörn har vid Uddevalla tingsrätt dömts för ringa narkotikabrott. Kvinnan befann sig på järnvägsstationen i Stenungsund när polisen fattad misstankar om att hon brukat narkotika. Kvinnan fick följa med för provtagning som visade att spår av narkotika fanns i blodet. Kvinnan döms till dagsböter, 30

Morgonrapporten – Onsdag

God morgon STO - Onsdag 10 oktober NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Bil började brinna under färd

Vid 00:30 natten till onsdag började en personbil att brinna under färd vid Vallhamnsrondellen. Bilägaren lyckades köra in bilen på en bussficka och larma räddningstjänsten.

Dömd för sexuellt ofredande via Snapchat

En kille i STO-området, under 18 år - men straffmyndig har av Uddevalla tingsrätt dömts för sexuellt ofredande. Killen hade ett fejkkonto på Snapchat och utgav sig för att vara en tjej. Han la till en kille via det kontot. Killen accepterade vänförfrågan i tron att det var en

Åtalas för våld mot tjänsteman

En man i 25-årsåldern från Orust står vid Uddevalla tingsrätt åtalad för våld mot tjänsteman. I samband med att mannen skulle omhändertas enligt LOB, Lagen om omhändertagande av berusade personer m.m. så ska han enligt åtalet ha sparkat en polis.

Älg sprang in i bil

Vid 06-tiden på tisdagsmorgonen kolliderade en bil och en älg på länsväg 160 i höjd med Gunnarsbo. älgen sprang in i sidan på bilen som var under färd. Inga personskador i samband med händelsen.

Morgonpigg tog öl på bensinmacken

En man besökte Circle K i Spekeröd vid 05-tiden på tisdagsmorgonen. Inne på bensinmacken tog han öl och säger samtidigt till personalen att han inte tänker betala för det. Sedan lämnar han gåendes mot Stora Höga.

Morgonrapporten – Tisdag

God morgon STO - Tisdag 9 oktober NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Ny förskola byggs i Stenungsund

Gamla Brudhammars förskola har gjort sitt och en ny kommer stå klar år 2020. På uppdrag av Stenungsunds kommun kommer NCC att bygga nya Brudhammar förskola.

Många fast för trafikbrott på Orust i helgen

Polisen har synts extra mycket på Orust under helgen och ett flertal trafikbrott rapporterades. Försökte smita från kontroll med MC - Körde in i polisbilen. På fredagskvällen vid klockan 19:20 försökte en MC-förare smita från en kontroll som polisen ville göra strax utanför Henån. Polisen stoppade först MC-föraren – men plötsligt

Försökte smita med MC – Körde in i polisbil

På fredagskvällen vid klockan 19:20 försökte en MC-förare smita från en kontroll som polisen ville göra strax utanför Henån. Polisen stoppade först MC-föraren - men plötsligt försökte han köra därifrån. Men färden blev inte lång då han körde in i polisbilen.
Strömavbrott på Tjörn

Omkring 1 000 abonnenter på främst södra Tjörn inklusive öar utanför drabbades av ett större strömavbrott på måndagen. Strömmen försvann vid 13:20 och som mest var 1 400 abonnenter berörda.

Åtalas för rattfylleri

En man i 75-årsåldern från Stenungsund står vid Uddevalla tingsrätt åtalad för rattfylleri. Manne stoppades i Stenungsund för kontroll i slutet av september.

Åtalas för batteri- och dieselstöld

Två personer i 45-åldern respektive 35-årsåldern står vid Uddevalla tingsrätt åtalad för stöld av en dunk diesel och bilbatterier till ett värde av minst 2 250 kronor.

Nationell trafiksäkerhetsvecka – Insats mot fortkörning

Under hela vecka 41 genomför polisen en regional trafikinsatsvecka. Denna gången ligger fokus på hastighet. Syftet med den regionala trafikinsatsveckan är att sänka medelhastigheten på vägarna och genom det minska antalet döda och svårt skadade i trafiken.

Idag inleds älgjakten – Se upp för vilt på och vid vägen

Måndag morgon, idag inleds älgjakten i södra Sverige - vilket innefattar Dalarna och nedåt. Älgjakten gör att vilt i skogen känner sig mer stressade och rör på sig mer. Var uppmärksam vad som finns på och vid vägen så inte olyckan är framme. Älgjakten pågår fram till den sista februari

Morgonrapporten – Måndag

God morgon STO - Måndag 8 oktober NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Greps misstänkt för narkotikabrott

Vid 00:30 greps en man på ett uteställe i Stenungsund, misstänkt för ringa narkotikabrott. Mannen misstänks för brukande och har även en mindre mängd misstänkt narkotika på sig.

Misstänkt drograttfylleri i avställd bil

En avställd bil med körförbud stoppades för kontroll av polis på Färjevägen på lördagskvällen. Föraren som misstänks för drograttfylleri får följa med för provtagning.

Morgonrapporten – Söndag

God morgon STO - Söndag 7 oktober NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Grov olovlig körning

Vid 22:40 på lördagskvällen stoppade polisen en bil och dess förare för kontroll på länsväg 160 i Henån på Orust. Föraren saknar giltigt körkort och har tidigare blivit dömd för liknande brott. En anmälan gällande grov olovlig körning är skriven.

Skadegörelse när oinbjudna dök upp på fest

Flera personer dök oinbjudna upp på en fest i Stenungsund på fredagskvällen. På plats ska man ha gjort sig skylldig till någon form av skadegörelse. Polis på plats. En anmälan är skriven gällande skadegörelse.

Ruta krossad på Henåns skola

På torsdagsmorgonen upptäcktes att någon eller någon krossat en ruta till Henåns skola under natten. Det är dock oklart om någon varit inne i skolan och om något saknas. En anmälan är skriven som inledningsvis fick rubricering skadegörelse.

Morgonrapporten – Lördag

God morgon STO - Lördag 6 oktober NYHETERsto ger dig morgonrapporten med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!