NYHETERsto

Här är vi ”ON IN 60 SECONDS” med de  75  senaste nyheterna från NYHETERsto!

Första spadtaget av nya Brudhammars förskola

På torsdagsförmiddagen togs det första spadtaget för bygget av nya Brudhammars förskola. Den gamla revs under under vintern och en nya förskolan byggs som med sina tio avdelningar kommer att bli kommunens största. --

Trafikolycka i korsning

En trafikolycka inträffade vid 09:30 på torsdagen i korsningen Yttre Ringleden/Uppegårdsvägen. Två bilar kolliderade front mot front.

Samhällstjänst efter grovt rattfylleri

En man i 70-årsåldern från Orust har vid Uddevalla tingsrätt dömts till samhällstjänst efter grovt rattfylleri. Mannen förlorade kontrollen över sitt fordon - och kolliderade med ett annat fordon och en stolpe stolpe i Svanesund i september 2018.

Godmorgon STO – Torsdag 21 Februari

NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Godmorgon STO – Onsdag 20 Februari

NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Årets första risk för gräsbrand

Även om det är snö på vissa håll och gräset är blött så finns risk för gräsbrand. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för gräsbrand över Västra Götaland och Bohuslän. Risk för gräsbrand utfärdas under våren när risken är stor att bränder uppstår och lätt sprids i torrt fjolårsgräs. Stor

Nationell trafiksäkerhetsvecka: Fokus på tung yrkestrafik

Denna veckan genomförs en nationell trafikvecka med inriktning yrkestrafik, främst den tunga trafiken. Under veckan kommer polisen att ägna extra uppmärksamhet åt den tunga yrkestrafiken med kontroll av kör- och vilotider, lastsäkring, farligt gods och fordons vikt.

Hallberg-Rassy i SVTs Bonusfamiljen

Igår drogs den tredje säsongen av SVTs succéprogram Bonusfamiljen igång och under det första programmet nämndes Orustföretaget Hallberg-Rassy två gånger - och mer kommer det att bli. En Hallberg-Rassy 44 har under två dagar använts för inspelningen.

Godmorgon STO – Tisdag 19 Februari

NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Godmorgon STO – Måndag 18 Februari

NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!


Misstänkt drograttfylla – Moped i beslag

Polisen fick samtal tidigt på söndagsmorgonen om en föraren till en moped som körde vårdslöst och vingligt på Skåpesundsvägen. Polisen påträffade föraren, en man i 30-årsåldern vid Circle K i Kållekärr.

Godmorgon STO – Söndag 17 Februari

NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Misstänkt drograttfylleri

På länsväg 647 i Norum kontrollerade polisen en bilist vid 13.20 p lördagen. Förare är en man i 60-årsåldern som misstänks vara påverkad av narkotika. Han tas med för provtagning och rapporteras för drograttfylleri.

Polisen varnar för inbrott under sportlovsveckorna

Sportlovstider och högsäsong för inbrottstjuvar! Många åker bort under för att åka skidor eller umgås med familj och vänner på annat håll och för en del blir det en otrevlig överraskning i form av upptäckten av inbrott när de kommer hem.

Stopp i färjetrafiken efter tekniskt fel

För den som vill ta sig till och från Malö med färjan på lördagsförmiddagen får vänta, eller köra runt och ta färjan via Ängöleden. Orsaken är ett tekniskt fel som stoppar färjetrafiken.

Misstänkt narkotikabrott

Vid klockan 02:25 ville polisen kontrollera en bil och dess förare vid Hasselbackevägen i Stenungsund. Föraren var dock inte samarbetsvillig och det blev ett kortare efterföljande.

Godmorgon STO – Lördag 16 Februari

NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Misstänkt drograttfylla

Strax före klockan 15 stoppade polisen en bilist för kontroll i Varekil. Föraren, en man i 20-årsåldern misstäntes vara påverkad av droger och fick följa med för provtagning.

Bil började brinna under färd på E6

Räddningstjänsten larmades vid kl.13.30 om en bil som börjat brinna under färd på E6 genom Stenungsund. Händelsen inträffade vid Stenungsundsmotet i Norrgående riktning. Avfarten var under släckningsarbetet avstängd samt en fil på E6. Det är oklart vad som har orsakat branden. Bilen blev helt utbrunnen. Inga personskador. Foto: Läsarbild Nektarios Ntoulakis

Leveransproblem av pass

Polisen Södra Fyrbodal har leveransproblem av pass. Det gäller pass som är utfärdade efter 4 februari.

Tjuv stal nycklar och bil på sjukhuset
– Tog sig sedan in i bostad

I samband med att en person besökte sjukhuset passade en tjuv på att stjäla nycklar och bil utanför. Tjuven tog sedan reda på personen adress och gjorde inbrott i bostaden i centrala Stenungsund. Händelsen inträffade på torsdagen, något som Lokaltidningensto var först med att berätta om. – Målsägaren hade nycklarna till både

Godmorgon STO – Fredag 15 Februari

NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Dömd för olaga hot

En man i 45-årsåldern har vid Uddevalla tingsrätt dömts för olaga hot. Mannen har vid Hasselboden i Stenungsund tagit tag i en annan persons ansikte och uttalat ”Jag ska krossa dig”, eller liknande.Åtalas för narkotika- och trafikbrott

En man i 25-årsåldern från Tjörn står vid Uddevalla tingsrätt åtalad för narkotikabrott, ringa narkotikabrott, ringa dopningsbrott, två fall av rattfylleri samt brott beträffande knivar och andra farliga föremål.

Dia Psalma spelar i Stenungsund helgen

Det svenska punkbandet Dia Psalma lyssnade säkert många av dagens föräldrar på. Bandet bildades 1993 och nu, 26 år senare spelar man på Fregatten Stenungsund. En konsert som arrangeras av ungdomar i sammarbete med Stenungsund kommun Kultur och Fritid.

Godmorgon STO – Torsdag 14 Februari

Alla hjärtans dag! NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Slut med fordonstrafik bakom torget

För boende och företagare längs med strandpromenaden, bakom Stenungstorgs centrum stängs av. Detta är en försiktighetsåtgärd efter att utredningar visar på att det kan vara problem med bärigheten.

Stort intresse för öppet hus hos räddningstjänsten

Det har blivit en tradition för räddningstjänsten att ha öppet hus på sportlovet. Igår höll man öppet hus i Skärhamn och på onsdagen var det Stenungsunds tur. Det var många, mest yngre barn - som besökte brandstationen. Här kunde man släcka en mindre brand med handbrandsläckare, gå på tipspromenad, se brandbilen

Fortsatta problem i tågtrafiken på Bohusbanan

Att reparera den järnvägsövergång vid Vattenfalls berg i Stenungsund som i måndags kväll förstördes i samband med att föraren till en lastbil körde sönder bommar och trafiksignaler tar längre tid. Ny prognos är att tågen ska börja rulla mellan Stenungsund och Uddevalla igen klockan 12, idag onsdag.

Misstänkt drograttfylleri och narkotikabrott

På länsväg 160 vid Nösnäsmotet stoppas en bilist för kontroll strax före klockan 01. Föraren, en kvinna i 20-årsåldern, visar tecken på narkotikapåverkan och tas med för provtagning.

Godmorgon STO – Onsdag 13 Februari

NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Alex från Tjörn vann en halv miljon på TV-Triss

Vi gläds åt andras lycka och gratulerar 28-årige Alex Andersson var tisdagens Trissgäst i Nyhetsmorgon. Påhejad av sambon Mikaela och sonen August, tio månader gammal, tog han hem en vinst på 500 000 kronor.

Dömd för ringa narkotikabrott

En man i 30-årsåldern från Stenungsund har vid Uddevalla tingsrätt dömts för ringa narkotikabrott. Mannen togs med för provtagning i slutet av juli 2018. Provsvar visade att mannen brukat narkotika.

Dömd för grov olovlig körning

En man i 40-årsåldern från Stenungsund har vid Uddevalla tingsrätt dömts för grov olovlig körning. Mannen stoppades för kontroll när han körde motorcykel på Ucklumsvägen i augusti. Mannen saknar behörighet att framföra motorcykel.

Dömd för rattfylleri

En man i 75-årsåldern från Stenungsund har vid Uddevalla tingsrätt dömts för rattfylleri. Mannen stoppades för kontroll i slutet av september 2018. Alkoholkoncentrationen i mannens blod uppgick till 0,19 milligram per liter.

Dömd för bedrägeri
– Var anställd men fakturerade arbetsgivaren

En kvinna i 65-årsåldern har vid Uddevalla tingsrätt dömts för bedrägeri. Kvinnan var anställd av Tjörns kommun med månadslön, men fakturerade ändå sin arbetsgivare som konsult för arbetsuppgifter som ingick i den tjänst hon hade och fick betalt för. På så sätt fick kvinnan felaktigt ut 77 488 kronor.

Misstänkt rattfylleri

Polisen stoppade och kontrollerade en bilist på länsväg 740 i höjd med Tegneby strax före klockan 03 natten mot tisdag. Föraren, en man i 60-årsåldern misstänks vara påverkad och togs med för provtagning.

Godmorgon STO – Tisdag 12 Februari

NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!Åtalas för olovlig körning med lastbil

En man i 20-årsåldern står vid Uddevalla tingsrätt åtalad för olovlig körning efter ha stoppats för kontroll när han körde lastbil på Dorerödsvägen i Stenungsund - utan att ha behörighet till detta.

Branden på tilltänkt behandlingshem kan vara anlagd

Det finns saker som tyder på att nattens brand på ett tilltänkt behandlingshem mellan Stillingsön och Svanesund är anlagd. När räddningstjänsten kom till adressen brann det i fasaden vid entrén. En brand som inte har någon naturlig förklaring.

Björshuvudet blir naturreservat

Björshuvudet på Tjörn blir naturreservat. Det beslutade Länsstyrelsen idag. Det kustnära reservatet ligger intill Stigfjorden på nordvästra delen av Tjörn.

Inbrott på byggarbetsplats

En byggarbetsplats på Industrivägen hade natten till måndag besök av tjuvar. Några personer har lyckats ta sig igenom staketet - men var inte kvar när polisen kom till platsen.

Godmorgon STO – Måndag 11 Februari

NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Trafikbrott vid bogsering

Polisen stoppade och kontrollerade på söndagskvällen ett fordon och dess förare som bogserade ett annat fordon genom Ucklum och sedan vidare mot Lilla Edet.

Körkortslös i falskskyltad bil

I Kållekärr stoppade och kontrollerade polisen föraren till en falskskyltad bil vid lunchtid på söndagen. Föraren som inte har körkort misstänks för grov olovlig körning. Han misstänks även vara påverkad av narkotika får följa med för provtagning.

Smitningsolycka – Nerkörda trafikljus

På lördagskvällen kontaktades polisen av en som passerade Göteborgsvägen. Någon hade kört på trafikljusen som nu låg ner. Föraren som kört på trafikljusen valde dock att lämna platsen och inte själv kontakta polisen, vilket man ska göra.

Inbrott i bostad

Boende på en adress i Råhagen kom hem vid 19:30 på lördagskvällen och upptäckte att man haft inbrott. Vad som saknas är oklart vid anmälningstillfället.

Godmorgon STO – Söndag 10 Februari

NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!Godmorgon STO – Lördag 9 Februari

NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Olaga hot – Nösnäsgymnasiet stängd

Efter att någon form av olaga hot framförts på sociala medier har Nösäsgymnasiet valt att ha stängt under fredagen, det framgår av en lapp som sitter på skolans entré. - Hoten ska ha framförts igår i sociala medier. Två elever i 18-årsåldern har hämtats in för förhör men vad hotet består

Skadegörelse och smitning i Varekil

Vid 22:10 fick polisen samtal från Varekil på Orust. På Elvägen har en bil, en Volvo 740 kört in i flera brevlådor och en belysningsstolpe. Stolpen har klarat sig men värre gick det för brevlådorna.

Godmorgon STO – Fredag 8 Februari

NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Stort pådrag efter larm om drunkning

Vid klockan 21:15 kom larm gällande drunkning i gästhamnen vid Käringön. Enligt uppgifter till NYHETERsto ska personen själv ha larmat efter att fallit i vattnet. Ett stort räddningspådrag med öns räddningsvärn, helikopter, och dykare från Göteborg drogs igång.

Man dömd för hets mot folkgrupp efter Facebook-inlägg

En man i 70-årsåldern på Tjörn har vid Uddevalla tingsrätt dömts för hets mot folkgrupp. Mannen ska ha postat ett inlägg på en öppen Facebooksida där han ska ha skrivit nedsättande om somalier.

Godmorgon STO – Torsdag 7 Februari

NYHETERsto ger dig en morgonrapport med en snabb koll på det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag. En bra start på dagen! Här får du nattens polisrapport, händelser från räddningstjänsten, trafikinformation, lokalt väder och dagens namn. ...läs mer!

Personbil och mopedbil i kollision

Räddningstjänsten larmades strax före klockan 20 om en trafikolycka mellan en personbil och en mopedbil i Brevik på Tjörn.

Efter Uppdrag Granskning:
Bommar sätts upp vid olycksdrabbad övergång

I veckans Uppdrag Granskning titta man närmare på järnvägen och bland annat säkerheten vid järnvägsövergångar. En del av programmet är inspelat i Ödsmål, Stenungsund med bilder och filmer från NYHETERsto’s arkiv gällande de olyckor som skett vid den obevakad övergången. Efter SVTs granskning säger nu Trafikverket att man kommer sätta

Ringa stöld på Hemköp

På förmiddagen gjorde en person inte rätt för sig på Hemköp i Stora Höga. Personen togs med varor som inte betalades för. Ärendet lämnades över till polisen och en anmälan gällande ringa stöld är skriven.